Ce spune premierul Ludovic Orban despre alegerile locale în două tururi

244
Ce spune premierul Ludovic Orban despre alegerile locale în două tururi - cespunepremierul-1578863482.jpg

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban consideră că procedura asumării răspunderii sau o ordonanță de urgență sunt soluțiile posibile pentru a asigura ca alegerea primarilor să fie realizată în mod democratic, iar edilii să aibă legitimitatea conferită de votul a peste jumătate dintre alegători.


"Ne dorim ca alegerile locale care vor avea loc anul acesta să se realizeze pe baze democratice, primarii să fie aleși în două tururi", a declarat prim-ministrul, într-o emisiune la Realitatea Plus.


El a adăugat că în cazul președinților de consilii județene se pronunță pentru alegerea indirectă, cu votul majorității consilierilor.
Liderul liberalilor a reiterat că PNL susține alegerea primarilor în două tururi, deoarece acesta este sistemul de vot dorit de cetățeni.


"Partidul Național Liberal susține alegerea primarilor în două tururi. Am depus un proiect de lege care este în dezbaterea Camerei Deputaților. Vom încerca să aducem în plenul Camerei Deputaților, să încercăm o mobilizare, astfel încât să trecem proiectul de lege. Asta este o variantă, mai avem la dispoziție două variante, în cazul în care această variantă nu va funcționa, fie varianta angajării răspunderii, fie varianta unei ordonanțe de urgență", a spus Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4804 secunde