Ce proiecte au votat aleșii locali în şedinţa extraordinară

417
Ce proiecte au votat aleșii locali în şedinţa extraordinară - sedintaclextraordinara-1631122151.jpg
Aleşii locali au fost convocaţi, miercuri într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi s-au aflat cinci proiecte de hotărâre care au fost dezbătute şi apoi votate.

Primul proiect votat a făcut referire la aprobarea profilului Consiliului de Administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al CT BUS S.A. Constanța.

Cel mai probabil, primarul Vergil Chiţac va înainta o dispoziţie în următoarele zile pentru a schimba comisia de selecţie, lucru pe care şi-l doreşte şi consilierul local USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe.

„Având în vedere faptul că atât CT BUS cât și RAEDPP sunt instituții în subordinea CL, ne așteptăm ca în următoarele zile, domnul primar să inițieze o dispoziție să schimbe comisia. Mă aștept ca reprezentativitatea Consiliului Local să aibă un rol informativ, cât și de aport tehnic”, a declarat în timpul şedinţei Dumitru Caragheorghe.

Practic, această comisie de selecţie va decide care va fi profilul Consiliului de Administraţie al CT BUS şi care va fi profilul candidaţilor pentru ocuparea posturilor necesare CA.

Cel de-al doilea proiect a vizat aprobarea profilului Consiliului de Administrație, profilului personalizat al candidatului pentru funcția de administrator, planului de selecție și anunțului de recrutare pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța. Principiul acestui proiect este identic cu cel de la proiectul cu numărul 1.

Cel de-al treilea proiect a făcut referire la aprobarea înființării de către autoritatea publică locală a unei societăți în vederea preluării activelor funcționale de la Electrocentrale Constanța SRL și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății. În momentul de faţă, CET Constanţa aparţine de Ministerul Energiei, iar autorităţile locale din oraşul de la malul mării vor să înfiinţeze o nouă entitate pentru a prelua CET-ul de sub egida Ministerului Energiei.

Ultimele două proiecte votate au vizat modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS S.A. și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța şi modificarea și completarea HCL nr. 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul public de asistență socială Constanța a unui imobil situat în municipiul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5525 secunde