Ce legi a promulgat Crin Antonescu

293
Ce legi a promulgat Crin Antonescu - crinantonescughimpele3630x419-1342096165.jpg
Președintele interimar Crin Antonescu a promulgat astăzi Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.
Pe 19 iunie, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare. 


Proiectul este inițiat de ministrul pentru relația cu Parlamentul, Mircea Dușa, și prevede că domeniile de activitate care pot fi reglementate pe timpul vacanței Legislativului prin ordonanțe sunt: finanțe publice, agricultură, transporturi, dezvoltare regională și turism, mediu, administrație și interne, cultură, achiziții publice, fonduri nerambursabile, contravenții și prorogarea unor acte normative sau a termenelor lor de aplicare. 


Guvernul va putea emite ordonanțe în aceste domenii în vacanța parlamentară din această vară, care se încheie în septembrie. 
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Antonescu a mai semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.29/2011 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală. 


Președintele interimar a mai promulgat și Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.7/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, precum și pe cea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.6/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.265/2008 privind auditul de siguranță rutieră. 


Tot joi, Antonescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare și decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr.487/2002.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5366 secunde