Ce impozite și taxe pregătește Primăria Constanța pentru anul viitor

5779
10

Articole de la același autor

Primăria Constanța a făcut public proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018. Astfel, autoritățile locale propun menținerea impozitelor pe clădiri și terenuri, însă cresc considerabil taxa de salubrizare și taxa de concesionare locuri de veci.

Potrivit documentului propus spre consultare, taxa de salubrizare se majorează de la 3 lei pe lună de persoană, cât am plătit pentru 2017, la 7 lei pe lună de persoană. Taxa este datorată numai de persoane fizice, locuitori ai municipiului Constanța. Firmele care își desfășoară activitatea permanentă sau temporară pe teritoriul municipiului nu plătesc taxa de salubrizare, dar trebuie să aibă încheiate contracte directe cu prestatorii de servicii specializați pentru ridicarea, transportul, depozitarea și neutralizarea deșeurilor produse, precum și să contracteze și să efectueze acțiunile necesare de dezinsecție și deratizare a sediilor și punctelor de lucru ori de câte ori este necesar.

Taxa de salubrizare se plătește în două rate egale, prima până la 31 martie 2018, inclusiv, iar cea de-a doua până la 30 sep-tembrie inclusiv. Taxa de salubrizare de până la 50 de lei inclusiv se plătește integral până la primul termen de plată. Dacă nu achitați până expiră termenele riscați să vi se calculeze majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracție de lună.

Sunt scutite de la plata taxei de salubrizare veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război, precum și beneficiarii Decretului nr. 118/1990, dar și persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul întâi de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul întâi de invaliditate.

Mai mulți bani pentru locurile de veci

În ce privește taxa de concesionare locuri de veci, constănțenii vor plăti pentru anul următor de două ori mai mult decât până acum. Astfel, pentru 2018, taxa va fi de 5 lei metrul pătrat pe an, față de 2,4 lei metrul pătrat pe an, cât a fost în 2017.

Taxa de concesionare locuri de veci este instituită ca taxă locală, fiind utilizată pentru asigurarea întreținerii și modernizării cimitirelor situate în municipiul Constanța. Taxa va fi achitată de către beneficiarii contractelor de concesiune a locurilor de veci din cimitirele Anadalchioi, Central, Palas, Palazu Mare și Viile Noi.

Termenul de achitare a taxei de concesionare a locurilor de veci este de 31 martie 2018. Pentru neplata la termenul scadent al obligației fiscale, se datorează după acest termen majorări de întârziere de 1% calculate pentru fiecare lună sau fracție de lună. Sunt scutiți de plata taxei contribuabilii veterani de război, persoanele fizice persecutate din motive politice, prizonieri ori deportați. Taxa pentru avizul de construcție funerară rămâne tot 15 lei, ca și anul trecut.

De asemenea, rămân neschimbate taxele pentru Starea Civilă. Astfel, taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare (sâmbătă, duminică și sărbătorile legale) va fi, și în 2018, de 350 de lei, taxa pentru oficierea căsătoriei în alt loc decât sediul Serviciului de Stare Civilă rămâne de 1.500 de lei, iar taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă este 500 de lei.

Proiectul privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018 poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, www.primaria-constanta.ro, și la sediul acesteia, pe bulevardul Tomis nr. 51, sau pe site-ul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, www.spit-ct.ro, sau la sediile acestuia. 

Comentează știrea

Gogu
3 noiembrie 2017
Marririle promise

Pensia s-a marit cu 10 la suta iar taxa de salubrizare se mareste cu 133 % si locul de veci cu 100%.Astea sunt maririle promise de ciuma rosie condusa de Fagadau.Sa va fie rusine hotilor!!

Sindbad
3 noiembrie 2017
Nimic nu e gratis

Credea cineva că pomenile primăriei și ale guvernului le dă PSDragnea sau Făgădău din propriul buzunar? Poate doar prostimea roșie și țigănetul. Dă cu o mână și ia cu alta.

ciupi
3 noiembrie 2017
dai un ban,dar...

O sa platim mai mult pt gunoi ,decat impozitul pe proprietate si o sa calcam prin aceiasi kakati,scuipati,parloage si alte mizerii pe care are grija primaria sa ni le ofere ca sa le faca averea mare penalilor din clanul Martin. Votati-i si data viitoare ca osa fie bine !

gogu
3 noiembrie 2017
taxa de salubrizare

se mareste taxa de salubrizare pentru ca se strang bani la fondul polaris, deschis de martin la primaria Constanta, pentru zecile alea de milioane de euro care trebuie incasate de fagadau si martin

ath....Abuz si lehamite
3 noiembrie 2017
Taxa de pedeapsa si Adeverinta de sarman

1)-Toata scara mea de bloc s-a debransat de la RADET in urma cu doi ani.Pentru 10 apartamente RADET-ul a cerut o taxa de debransare de 4000 lei.Toti am platit prin asociatie cate 400 lei/apartament. Doi muncitori de la RADET au taiat patru conducte , le-au pus un dop in cap,le-au aprins cate o lumanare si resturile,gunoaiele le-au aruncat in subsolul blocului....Munca la RADET...Repet,toata lucrarea asta a costat 4000 lei.Asociatia de proprietari a luat pozitie de drepti in fata RADET-ului,a salutat,cum are obiceiul,a batut din calcaie si le-a virat banii imediat.Sa traiti tovarase RADET ! Eu am solicitat de la asociatia de proprietari un deviz de lucrari,o justificare la banii ceruti de RADET.Nimic...Tacere ...Muțenie...Fara comentarii.! Uite o Taxa de Pedeapsa...Pedeapsa ca ne-am debransat....2)-In urma cu 3-4 ani, Mazare,Primarul luminat ,imi tripleaza taxa de habitat(rimeaza) pentru ca nu am avut Adeverinta de Sarac...3)-S-a zvonit ca doamna Dubluta Vasilesu ne-a dublat salariile(si pensiile).Nici nu apuc sa ma veselesc si vad ca pe lista de plata la intretinere domana administrator si presedintele administratiei de proprietari si-au dublat singuri salariile.Si-au dublat singuri castigurie pentru ca eu am Adeverinta de Om Prost si ei Legitimatie de Expert....3)-In urma cu 3-4 luni,Fagadau si curtea lui de dregatori "si-au tras" salarii dupa bunul plac pentru ca ei sunt Cetateni de Rang Superior(adica PESEDEI).Cetateanul de rangul superior isi stabileste singur salariul.In cazul asta pana la majorarea impozitelor in Constanta este doar o chestiune de timp(probabil in 2018).In tot cazul,eu multumesc domnului Fagadau adica Primarului Soare ca a majorat doar taxele. Ca daca majora impozitul nu stiu cum ma descurcam.Avem noroc ca taxa nu este impozit si nici impozitul nu e taxa....Țopăială fiscala !... PS.Mi-am adus aminte de un bolsevic care s-a tot jucat cu viata noastra pana intr-o zi cand zburat prin tavanul Comitetului Central.

jeguri
3 noiembrie 2017
Taxa de salubritate

La cit de multe gunoaie genereaza populatia acestui oras nici cu 50 lei de persoana pe luna nu poate fi mentinut curat. Si sint multe jeguri care au pretentia ca cineva sa-i urmareasca pe fiecare in parte cu matura, faradul si mopul pregatite sa curete cojile de seminte, peturile, flecmele si ambalajele de la saorma pe care le arunca direct in drum. Pai dragilor, la asa comportament trebuie sa platiti nenica, nu 7 lei ci 700.

jeguri
3 noiembrie 2017
Taxa de salubritate

La cit de multe gunoaie genereaza populatia acestui oras nici cu 50 lei de persoana pe luna nu poate fi mentinut curat. Si sint multe jeguri care au pretentia ca cineva sa-i urmareasca pe fiecare in parte cu matura, faradul si mopul pregatite sa curete cojile de seminte, peturile, flecmele si ambalajele de la saorma pe care le arunca direct in drum. Pai dragilor, la asa comportament trebuie sa platiti nenica, nu 7 lei ci 700.

Diana
4 noiembrie 2017
taxa salubrizare

Cu ce se justifica majorarea taxei? Cartierul de tineri Baba Novac e plin de gunoaie. Cum e posibil in tot cartierul sa fie doar un singur cos de gunoi doar la locul de joaca?! Unde au disparut celelalte??? Am ajuns sa traim printre pungi, gunoaie la tot pasul.

Geo
4 noiembrie 2017
Taxe

Nici să mori nu-ți mai vine

Cică
5 noiembrie 2017
pentru derbedeii politici !

Oamenii își scriu oful, iar derbedeilor politici nici nu se sinchisesc pentru că ei gâfâie de la atâția bani și averi, lor, politicienilor nu le pasă nici de dna, pentru că dna-ul îi mustră puțin, le mângâie spinarea un pic, adică puțin pe la : beciul domnesc, închisoare la domiciliu, încă ceva și după aceea rămân cu toate câte au jefuit, prădat, jumulit, jecmănit poporul român și țara noastră care este o adevărată "vacă de muls !" și politicienii mai pot fi comparați cu "lipitorile" și șerpii care sug laptele vacii până o omoară !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5078 secunde