Ce cartiere din Constanța intră în campania de asfaltare a primăriei

1745
3
Ce cartiere din Constanța intră în campania de asfaltare a primăriei - cecarrtiereintrainasfaltare-1459361951.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în ședință ordinară, pe ordinea de zi fiind 79 de proiecte de hotărâre. În cele din urmă, aleșii au retras opt dintre ele, urmând ca acestea să fie analizate într-o ședință ulterioară.


Printre proiectele ce au primit vot favorabil se află și cele ce vizează apro-barea documentației tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate. Practic, este vorba despre asfaltarea a 22 de străzi, din cartierele Compozitorilor, Palazu Mare, Baba Novac și Veterani.


"Până la Sfântă Maria sper ca cele 22 de străzi să fie realizate în etapa I, urmând ca, după aceea, să intre în etapa a doua cu alt strat de asfalt, borduri și trotuare refăcute", a spus viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău. 


Pe de altă parte, în urma dezbaterilor, a fost aprobat și proiectul ce prevede completarea HCL 252/22.10.2015 privind prețul local al energiei termice facturată populației în sezonul rece 2015-2016. 


Recent, reprezentanții Primăriei Con-stanța au făcut un memoriu justificativ pentru completarea hotărârii din luna octombrie a anului trecut privind apro-barea prețului local al energiei termice facturată populației din municipiul Con-stanța pentru sezonul rece 2015-2016. Practic hotărârea în cauză votată de aleșii locali, anul trecut, prevede prețul pentru distribuirea căldurii până la sfârșitul lunii martie 2016. 


Cum cei cu atribuțiuni în domeniu au informații certe că temperaturile nocturne în prima parte a lunii aprilie se vor menține scăzute sub 10 grade Celsius, ceea ce va necesita furnizarea de ener-gie termică pentru încălzire, consilierii locali s-au văzut nevoiți să ia o nouă măsură în acest sens pentru ca popu-lația să nu stea în frig, dar nici să simtă foarte mult această cheltuială. 


"Luând în considerare faptul că bugetul local al municipiului Constanța dispune de sume necesare subvenționării energiei termice furnizate populației, iar su-mele rămase neconsumate la finele lunii martie ar acoperi subvenția pentru aprilie și mai, se propune menținerea prețului local al energiei termice facturată popu-lației din municipiul Constanța la valoa-rea de 250 lei/gigacalorie inclusiv TVA pentru luna aprilie", se spune în expu-nerea de motive. Totodată, în document se prevede că de măsura propusă vor beneficia 68.559 apartamente și 1.135 case în care locuiesc în total 177.729 de constănțeni. 


"Nu contează câte zile din aprilie va mai fi nevoie să fie distribuită energia termică, noi trebuia să aprobăm această hotărâre pentru ca să putem subvenționa", a explicat Decebal Făgădău.


Cine primește burse mai mari
Un alt proiect important, de această dată, pentru elevii din municipiul Con-stanța a vizat aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semes-trului II al anului școlar 2015 -2016 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.


Astfel, numărul total al burselor școlare propuse a ajuns la 12.186, dintre care 106 sunt burse de performanță, 11.097 sunt burse de merit, 213 de studiu și 770 reprezintă burse de ajutor social. Pe de altă parte, potrivit propunerii inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a fost propusă ma-jorarea cuantumului pentru două dintre cele patru tipuri de burse școlare. 


Proiectul a fost votat de aleșii locali și, drept urmare, dacă bursele de merit și cele de studiu rămân cu valoarea neschimbată, respectiv, 25 lei pentru fiecare elev pe lună, elevii ce vor fi răs-plătiți pentru performanță vor primi 200 lei pe lună, iar beneficiarilor burselor de ajutor social li se vor da câte 100 lei pe lună, cu 25 lei mai mult ca până acum.


Făgădău a explicat că aceste majorări ale cuantumurilor au fost posibile întrucât, pentru anul în curs, suma totală prevăzută în bugetul municipal pe 2016 a fost majorată față de anul precedent, ajungând la 3.000 lei. 


Totodată, la finalul ședinței, el a spus că, anul viitor își dorește ca Primăria Constanța să aibă resurse să majoreze și celelalte categorii de burse. 


În altă ordine de idei, potrivit documentului, în primul semestru al anului școlar 2015-2016, în baza situației înaintate de ISJ Constanța municipalității, 115 elevi au primit burse de performanță, 8.281 - burse de merit, 482 - burse de studiu și 635 - burse de ajutor social. Cuantumurile stabilite atunci au fost: 25 lei/lună - bursa de merit, 25 lei/lună - bursa de studiu, 75 lei/lună - bursa de ajutor social, 100 lei/lună - bursa de performanță.


Comentează știrea

pentru fiecare locuitor din palazu
31 martie 2016
cate un glont

Asfalteaza toate fundaturile. Numai lume de proasta calitate acolo.

Ana
31 martie 2016
Ce aduce anul?!

Fir-ar de an electoral!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Eu
15 iunie 2016
Asfaltare

Inainte de alegeri mare tam-tam, se asfalteaza in Constanta si unde, chiar in cartierul Compozitorilor ... Problema este ca dupa ce au trecut alegerile, s-a oprit si asfaltarea. Cum, unde se lucra, mai putin conta, in conditiile in care se demarase asfaltarea, chiar si pentru un numar atat de mic de strazi, chiar si dupa atatia ani. Dar...surpriza : pe strada Heraclea Darclee (prima strada unde demarasera lucrarile) s-au oprit toate lucrarile dupa incheierea votului si nici de alta strada nu s-au apucat ai nostri edili. Primaria a pus anunturi cu litere de-o schioapa ca se vor asfalta 5 strazi din cartierul Compozitorilor pana la data de 15.08.2016, se va lucra intens, concomitent etc (am mai trecut prin promisiuni de genul acesta intarziate cu mult, inclusiv in cadrul proiectului cu extinderea sistemului de iluminat public). Iata ca dupa aproape o luna, s-a decopertat doar o strada si s-a pus ceva piatra, dupa care totul s-a sistat. Doar au trecut alegerile, ce sens mai are ... Rusine sa va fie, d-nule Primar si conducatori ai judetului !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5523 secunde