Ce acțiuni a pregătit UDTTMR de 1 Decembrie

287
Filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează vineri, 30 noiembrie, o serie de manifestări comemorative prilejuite de împlinirea a 81 de ani de la trecerea în neființă a poetului național tătar Mehmet Niyazi. Programul va începe la ora 11.45 cu depunerea de coroane la bustul poetului din Parcul Poștei din municipiul Medgidia, iar apoi va avea loc o slujbă religioasă la mormântul poetului.

Începând cu ora 14,00, la Sala Sporturilor din municipiul Medgidia va avea loc un program care va cuprinde evocări ale vieții poetului, momente lirice, acordarea "Premiului Mehmet Niyazi pentru promovarea literaturii, artei și culturii tătare", lansarea unui nou volum al scriitoarei Narcis Cidem Brăslașu și un moment artistic.

Anul acesta "Premiul Mehmet Niyazi pentru promovarea literaturii, artei și culturii tătare" va fi acordat prof. Faruc Memet, fost președinte al UDTTMR.

Pe de altă parte, în cursul zilei de sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10,00, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Gelil Eserghep, va participa la ceremonia de depunere de coroane care va avea loc la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din Cimitirul Central Constanța. După ceremonia de aici, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, prin președintele Gelil Eserghep, va depune o coroană de flori și la Monumentul Eroilor Musulmani din Cimitirul Central Musulman.

Totodată, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează luni, 3 decembrie, începând cu ora 13,00, deschiderea oficială a Institutului Cultural "Sebat Husein", din str. Revoluției nr. 6 (Piața Ovidiu, lângă Moscheea Carol).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDTTMR s-a pregătit de Kurban Bayram
Pagina a fost generata in 0.455 secunde