Ce a făcut senatorul Puiu Hașotti pentru Constanța în cei patru ani de mandat

Marţi, 23 Octombrie 2012, 20:57
700
Senatorul PNL Puiu Hașotti a cunoscut în acest mandat un parcurs ascendent în ceea ce privește cariera politică, ajungând să ocupe, actualmente, funcția de ministru al Culturii. În ediția de astăzi, prezentăm realizările sale din ultimii patru ani la nivel de Senat, așa cum reies acestea din fișa de parlamentar publicată pe pagina de internet a Camerei, dar și din propriile declarații. 

Din 19 decembrie 2008, Puiu Hașotti face parte din Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități. În plus, din martie 2009, liberalul a devenit membru al Adunării Parlamentare a Organizația pentru Securitate și Cooperare Europeană (APOSCE), iar din mai 2011, este membru al Uniunii Interparlamentare (UTP). Până în prezent, Hașotti a dus la îndeplinire două mandate de deputat, din 1996 până în 2004, și două de senator, desfășurate în perioada 2004-2012. Potrivit spuselor fostului consilier PNL de la Năvodari, Jean Paul Tucan, acesta pentru care candidează la alegerile din 9 decembrie este ultimul mandat al lui Hașotti. Tucan a declarat, pentru "Cuget Liber", că senatorul constănțean va renunța, în 2016, la Colegiul 1 în favoarea sa.

Ca activitate în Parlamentul României, precizăm că penelistul a avut 53 de propuneri legislative, dintre care șase au ajuns la stadiul de lege. Acestea vizează completarea și modificarea alineatului (4) al articolului 96 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2005 privind protecția mediului, precum și modificarea și completarea alineatului (1) al articolului 26 din Legea nr.360/2003 privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase. În plus, Hașotti face parte dintre inițiatorii proiectului ce a dus la modificarea OUG 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranța națională. Liberalul a susținut și inițiat proiectele legislative devenite legi privind siguranța digurilor, declararea zilei de 9 martie (Ziua Pomenirii Sfinților Mucenici) drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști și, nu în ultim rând, proiectul privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor. În cadrul ședințelor din Parlament, Hașotti a făcut 33 de declarații politice. Ultima declarație datează din 21 mai 2012 și vizează Legea electorală. Liberalul constănțean a depus 18 moțiuni și a avut 785 de luări de cuvânt în plen.

"Am sprijinit localitățile aflate în Colegiul 1 și o voi face în continuare"

Rugat să sintetizeze activitatea desfășurată pentru Colegiul 1 în mandatul 2008-2012, Hașotti a precizat: "Ar fi mult de vorbit cu privire la acest aspect. Pe scurt, aș putea să precizez faptul că am sprijinit spitalul din Medgidia și Festivalul «Dan Spătaru» din aceeași localitate. În plus, am sprijinit toate demersurile întreprinse de Primăria Năvodari, am ajutat aproximativ 14 biserici din Colegiul 1, m-am luptat ca situația apelor acumulate pe malul Dunării în urma inundațiilor să fie gestionată corect, pentru a nu cauza mai multe pagube, și am susținut demersul păstrării Judecătoriei din Hârșova. De asemenea, am sprijinit toți primarii din colegiu și i-am ajutat în momentul în care au dorit să promoveze anumite inițiative de importanță pentru orașele și comunele pe care le reprezintă. Am făcut tot ce mi-a stat în putere ca aceștia să ajungă la sursele de finanțare necesare. Am dat ordin ca apeductele din Fântânele să fie restaurate și exemplele pot continua", a explicat Hașotti.

Deși a precizat că rolul parlamentarilor este acela de a face legi care să vină în interesul tuturor oamenilor din România, Hașotti a explicat faptul că există o serie de inițiative pe care le are în vedere pentru Colegiul 1.

"Sunt foarte multe probleme cu care aceste localități se confruntă, precum lipsa sistemelor de utilități, iluminat, canalizare și alimentare cu apă. Sunt probleme care au existat întotdeauna și pentru care m-am luptat și în mandatele anterioare, o voi face și în mandatul acesta. Mai există o serie de proiecte legislative pe care îmi doresc să le depun, însă acestea nu vizează doar Constanța. Voi încerca să le depun ca ministru, dacă nu, ca parlamentar. Acestea vizează Legea Muzeelor și colecțiilor publice și Legea privind protejarea monumentelor publice. Scopul demersului meu este acela de a facilita alocarea banilor necesari cercetării, conservării și restaurării pe aceste două paliere", a explicat ministrul Culturii.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1913 secunde