Ce a făcut primarul Marian Iordache pentru locatarii din blocul care a luat foc la Medgidia

388
1
Ce a făcut primarul Marian Iordache pentru locatarii din blocul care a luat foc la Medgidia - medgidiaprimariemarianiordache11-1394132396.jpg

Articole de la același autor

În urma incendiului de la blocul C1 de pe strada Independenței din Medgidia, Primăria Municipiului Medgidia a sărit în ajutorul locatarilor. 


În urma unei expertize a Inspectoratului de Stat în Construcții, s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii nu a fost afectată, iar imobilul oferă un mediu sigur locatarilor. Drept urmare, primarul Marian Iordache a dispus demararea unei ample acțiuni pentru ca locatarii blocului să poată avea cât mai repede condiții bune de locuit. Pe lângă angajații primăriei, mai sunt implicate compania de salubritate și toate companiile furnizoare de utilități din oraș. 


"Blocul și apartamentele afectate au fost curățate și salubrizate a doua zi după incident, iar Primăria Municipiului Medgidia a înlocuit, ieri, 20 de uși ale tuturor apartamentelor din scară, precum și ferestrele a patru apartamente afectate de incident. În decursul zilei de ieri, SC RAJA SA a înlocuit coloana de apă și a reluat furnizarea apei potabile în blocul afectat", a spus edilul Marian Iordache. 


El a mai adăugat că reprezentanții companiei de furnizare a energiei electrice au înlocuit coloana de alimentare și tabloul de distribuție, precum și instalația de iluminat de pe casa scării. Tot-odată, s-au instalat tablouri electrice noi și a fost înlocuită in-stalația electrică acolo unde a fost cazul. Pe de altă parte, compania de furni-zare a gazului a verificat instalația de pe casa scării, precum și din interiorul apartamentelor și a schimbat instalațiile în trei apartamente de la etajul II, cel mai puternic afectate de incendiu, iar lucrările vor fi finalizate în decurs de 10 zile. În prezent și până la finalizarea lucrărilor, Poliția Locală Medgidia și Jandarmeria asigură paza blocului și a zonei. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 50.000 lei și a fost alocată din Fondul de Urgență al Primăriei Municipiului Medgidia. 


"Ca urmare a anchetelor sociale realizate la blocul C1, scara B, am fost impresionat de consecințele și impactul negativ ale in-cendiului și exploziei ce s-au petrecut în apartamentul 29, care au dus la rănirea acelor oameni și la importante pagube materiale atât la bunurile comune, cât și individuale ale locatarilor. Drama tuturor familiilor a constituit elementul care ne-a sensibilizat și ne-a determinat să intervenim acordând ajutor de urgență, pentru ca viața oamenilor să revină la normal. Suntem alături de răniți și de cei care au suferit pagube și îi sprijinim cu toate puterile după greaua încercare prin care au trecut. Până la sfârșitul săptămânii, facem ceea ce este omenește posibil pentru ca 19 familii din cele afectate să revină să locuiască în căminele lor, în condiții normale", a declarat primarul Marian Iordache.


Comentează știrea

pa
7 martie 2014
cine minte

NU INTELEG, NU INTELEG expresia apartine serialului difuzat de un post de T.V. A explodat o butelie prost montata sau a fost o acumulare de gaze??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2791 secunde