Câte locuri libere mai sunt în parcările de lângă blocuri, în Constanța

2160

Articole de la același autor

Un subiect amplu dezbătut de constănțeni, în ultimele luni, vizează parcările din municipiul Constanța și modul cum vor fi plătite și folosite acestea. Regulamentul privind parcările a fost adoptat de Consiliul Local Constanța, iar în prezent se așteaptă intrarea lui în vigoare.

Viceprimarul Ionuț Rusu a afirmat pentru „Cuget Liber” că în prezent se lucrează intens la finalizarea platformei online pe care vor fi înscrise toate locurile de parcare rezidențiale din municipiul Constanța, platformă care va fi accesată de toți cei care vor dori să-și rezerve un astfel de spațiu.

În prezent, la nivelul municipiului Constanța sunt 19.478 de locuri de parcare rezidențiale. Dintre acestea, la începutul lunii aprilie erau rezervate (în consecință, și plătite!) un număr de 17.942 de locuri de parcare.

„În anul 2020, suma totală încasată de Serviciul Public de Impozite și Taxe din taxa de rezervare parcare a fost de 3.655.838,38 lei, din care 3.415.270,52 lei persoane fizice și 240.565,86 lei, persoane juridice. În anul 2020 au fost alocate 1.835 locuri de parcare rezidențiale, iar în perioada 1 ianuarie – 6 aprilie 2021 a fost alocat un număr de 566 locuri de parcare rezidențiale”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

În consecință, în prezent mai sunt libere 1.536 de locuri de parcare rezidențiale.

Reamintim că noul Regulament al parcărilor prevede că rezervarea locurilor de parcare de reședință se va face de la data la care platforma online va deveni funcțională, pentru toate locurile de parcare eliberate și nou create. Viceprimarul Ionuț Rusu speră ca această platformă să fie funcțională începând din toamna acestui an, mai precis din luna noiembrie. Fiecare locuință va avea dreptul la un singur loc de parcare, un al doilea loc va putea fi rezervat numai dacă în aria respectivă (o suprafață de 200 de metri în jurul adresei) mai rămân locuri disponibile și nu sunt alte solicitări. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3959 secunde