Cătălin Ivan, candidatul ADN la prezidențiale, a depus plângere penală împotriva membrilor BEC

145
Cătălin Ivan, candidatul ADN la prezidențiale, a depus plângere penală împotriva membrilor BEC - ctlinivan-1570204953.jpg
Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la Președinție, a anunțat că a depus, vineri, la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Central, pe care îi acuză că ar fi aplicat un "tratament preferențial" contracandidaților în demersul de verificare a listelor cu semnăturile de susținere.


Plângerea se referă și la posibila săvârșire din partea contracandidaților favorizați de BEC a unor infracțiuni de fals și uz de fals cu ocazia depunerii candidaturii. Aceștia sunt Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Ilie-Dan Barna și Ramona-Ioana Bruynseels. Având în vedere statutul de judecători ai membrilor Biroului Electoral Central, s-a procedat și la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, se precizează într-un comunicat al Alternativei pentru Demnitate Națională transmis AGERPRES.


De asemenea, potrivit sursei citate, Ivan a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și sesizări penale în oglindă cu cele deja înainte de Biroul Electoral Central împotriva tuturor contracandidaților care au beneficiat din partea instituției de un "tratament preferențial" în demersul de verificare în Justiție a listelor de semnături strânse pentru depunerea candidaturii.


Cătălin Ivan atrage atenția în documentul depus la Parchetul Instanței supreme asupra faptului că în cazul tuturor candidaților validați în cursa electorală au fost consemnate de către BEC în procesele verbale nereguli privitoare la listele de semnături depuse.


"Deși aceste nereguli au fost constatate pentru toți candidații, fiind emise decizii în acest sens ce se regăsesc pe site-ul Biroului Electoral Central, doar pentru o parte dintre ei organul emitent a sesizat organele de cercetare penală cu privire la aceste nereguli, beneficiarii din plângerea pendinte fiind exceptați, conducând astfel la o vădită discriminare între candidați", se arată în sesizarea penală, citată în comunicat.


Acesta precizează că acțiunea discriminatorie a BEC a cauzat o imixtiune a acestei instituții în procesul electoral și "a indus în conștiința publică impresia neadevărată a unei fraude de proporții, motivul fiind acela de a influența rezultatul alegerilor".


Cătălin Ivan solicită organelor de cercetare penală să oblige BEC să transmită spre verificare listele conținând semnăturile susținătorilor și a dosarelor cu documentele candidaților Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Dan Barna și Ramona-Ioana Bruynseels. De asemenea, cere protejarea și conservarea probelor pentru a nu fi distruse sau alterate


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2675 secunde