Cât vom plăti la iarnă factura pentru căldură

4462
13
Cât vom plăti la iarnă factura pentru căldură - calorifercaldura8-1316806850.jpg

Constănțenii care câștigă peste 1.000 de lei pe membru de familie vor trebui să scoată bani grei din buzunar, dacă vor să beneficieze de căldură, la iarnă.

Consilierii locali au aprobat, vineri, dublarea prețului la gigacalorie, locuitorii municipiului Constanța urmând să plătească, din această iarnă, 338 de lei, față de 170 de lei cât a fost până acum.
Dublarea prețului la încălzire vine după ce Guvernul a dat o ordonanță prin care se elimină subvenția care se plătea, până acum, de către stat. Astfel, subvenția făcea posibil prețul de 170 de lei pe gigacalorie, statul suportând 55% din această subvenție, restul de 45% venind de la primării.
Cu toate acestea, Guvernul va acorda o serie de ajutoare pentru familiile defavorizate, în perioada 1 noiembrie - 31 martie. Totodată, municipalitatea va subvenționa din fonduri proprii, cu aproximativ 500 de miliarde de lei vechi. În consecință, aproximativ 85.000 de constănțeni vor plăti același tarif ca și anul trecut.
Potrivit calculelor făcute de specialiștii Primăriei Constanța, toți constănțenii care au venituri medii lunare de până la 786 lei pe membru de familie vor plăti încălzirea la fel ca iarna trecută. În aceeași situație se află și persoanele singure care au venituri de până la 1.082 de lei.
În plus, cei cu venituri de până la 840 de lei vor primi de la administrația locală o subvenție de 35%, cei cu venituri cuprinse între 840 și 900 lei pe membru de familie un ajutor de 25%, iar cei cu venituri între 900 și 1.000 lei, o subvenție de 10%.
Pe de altă parte, persoanele singure care au un venit cuprins între 1.082 lei și 1.300 de lei vor beneficia de o subvenție de 25% din valoarea facturii.
În consecință, potrivit hotărârii Consiliului Local de vineri, orice familie din Constanța care are venituri de peste 1.000 de lei pe membru de familie va plăti dublu factura în comparație cu iarna trecută.
***
În altă ordine de idei, dacă în privința căldurii s-au găsit cât de cât soluții, în ceea ce privește apa caldă, aceasta nu va mai fi subvenționată. Drept urmare, în loc de 8 lei metrul cub de apă, constănțenii vor plăti dublu, respectiv 16 lei metrul cub de apă.


Cei care doresc să vadă hotărârea Consiliului Local de vineri o pot face AICI>>


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ucseer
24 septembrie 2011
compensare

Foarte bine ne fac PSD-eii! Sa-i mai votai si la anul! Alti consilieri si primari nu au aprobat bugete pentru chefuit si dantuit si nici cheltuieli electorale pentru pachete. Altii au investit in reabilitarea punctelor termice si in termoizolatii si populatia nu va simtii costurile iernii asa cum se va simti la Constanta, in Republica Mazare.

juji
24 septembrie 2011
Rahatul bok....

Ne meritam soarta. La anul tot pdl sa votati

Miruna
24 septembrie 2011
alte orase mai mari sau mai mici au si camere web-suntem singurul oras mare care nu are la intersectii-au si cluj si iasi si timisoara si craiova

primarul mazare -dinadins ii scriu numele cu m mic-daca ar avea o farama de bun simt si jena ar pleca;orasul Constanta e unul din cele mai mari orase,pe vremuri era al 2 sau al 3 lea si nu are oferte de munca sau oportunitati de afaceri nici ca in orase mai mici,nu a reusit sa absoarba fonduri europene mai deloc,e singurul oras mare care nu are camere video pe marile bulevarde,e orasul ,dupa bucaristan, care are cel mai mare grad de mizerie si caini maidanezi pe cap de locuitor,procente infime de verdeata ,nu s-a facut nimic din partea administratiei mazarene pt cultura..samd..acum si razbunarea lui mazare cu caldura,caci nu toate orasele si municipiile au dublat pretzul ca mazare care o face ca sa vada cei care nu l-au votat ce patzesc daca nu il vor vota si la anul-numai aceste motive si mazare ar trebui sa plece daca ar avea coloana vertebrala ...

Miruna
24 septembrie 2011
alte orase mai mari sau mai mici au alocat bani mai multi pt gigacalorie,au luat fonduri europene pt reabilitari ale radet,s-au ocupat de reabil.termica a blocurilor

nu trebuie sa fii portocaliu ca sa vezi asta,eu nu sufar nici pedeleul ,nici pesedeul,dar cel mai tare nu il sufar pe mazarica care si bate joc de orasul asta cum vrea muschii lui si prostanii care il mai cred sunt mai cretini decat votantii imbecilizati ai lui basescu.......app de primarie si incalzire si blocuri ,ce puii mei fac trantorele din serviciul primariei de la asociatii de proprietari-nu le-am vazut niciodata desi stau de 25 ani la bloc,ce fac rhtii de la corpul de control ,de ce nu cxontroleaza ce face raja de are canalizarile mereu jegoase de ne vin gandacii prin tevile lor,de ce nu verifica ce p m face radetul de da caldura in draci cand sunt 20 grade afara?...mai vreti exemple pt care mazare si echipa lui de jeguri trebuie sa plece?cred ca ajung..12 ani de mafie mazareasco-nicusor-pomacost-slugile lui mazare-babus -scursurile aduse de mazare in primarie-etc.

Nutzu
24 septembrie 2011
P.S.D. = HOTI NENOROCITI

Nenorocitii de consilieri isi permit sa arunce cu fondurile primariei stranse de la toti platitorii de taxe? De ce nu s-a facut referendum ca sa intrebe locuitorii acestui oras cum sa se cheltuiasca taxele si impozitele noastre? De ce unul care castiga 1.001 lei plateste totul 100%: transport, mancare,incalzire???? De ce trebuie sa-l suport eu din banii mei pe cel care nu munceste???? Cei care vor declara venituri sub 1000 lei sunt multi dintre cei care umplu carciumile cu banii de alocatii. LA MUNCA NU LA INTINS MANA!Sper ca macar acum sa se trezeasca cei care l-au mai votat pe Mazare si clica lui de mafioti.

Miruna
24 septembrie 2011
seful nevazut al mafiei locale,mazare,si a pus slugile sa injure pe cei care il critica-juji si rex-

camerele web sunt pt a se filma circulatia si accidentele rutiere,saraciilo,slugile lui mazare ce sunteti....puteti sa injurati si sa va scrieti aberatiile pana crapati,nu ma veti impiedica sa scriu adevarul=alte orase mai mari sau mai mici au si camere web-suntem singurul oras mare care nu are la intersectii-au si cluj si iasi si timisoara si craiova,adevarul=orasul ,dupa bucaristan, care are cel mai mare grad de mizerie si caini maidanezi pe cap de locuitor,procente infime de verdeata ,nu s-a facut nimic din partea administratiei mazarene pt cultura....

RAZVAN
24 septembrie 2011
sustinatori PDL= CREIER SPALAT

desteptilor ce sustineti pdl nu ar fi mai fi bine sa va mutati in orasele portocalii? vorbiti de lucruri pe care nu le stiti. radetul se modernizeaza de la an la an, dar voi sinteti prea prosti sa stiti asta. e greu sa gindesti, atunci cind altul gindeste pentru tine. asa cum bocanila e catelul preferat al lui basitu. sper sa dispareti curind, pupincuristi idioti.

Miruna
24 septembrie 2011
cateva date pt cei care inca mai cred sau vor sa voteze mazare-porcusor

1,Regiunea Sud-Est, care are sediul la Cta , se situeaza pe locul patru intr-un top al celor mai sarace regiuni de dezvoltare ale Romaniei, dintr-un total de opt;De asemenea, exista judete-printre care unele din sud est- unde nu s-a castigat pana acum niciun proiect pentru planuri integrate de dezvoltare urbana,..iar urbea noastra,ca sef de regiune are o responsabilitate-----.2,Cei mai multi bani din POR au mers spre regiunea Nord-Est, de altfel si cea mai saraca regiune din tara, iar regiunea Sud-Est este pe locul patru, cu 173 de proiecte contractate...Cei mai multi bani din POR, prin proiectele accesate de autoritatile locale, dar si de sectorul privat, au mers catre judetele Iasi, Dimbovita, Dolj si Hunedoara. ...iata,judete care nu-s oranj ci rosii //galbene sau pesedeu sau peneleu;de ce ei pot iar noi ,nu?--------,3..La polul opus al clasamentului se situeaza Vrancea, Ialomita si Covasna. -2 din codase sunt in regiunea sud est...Potrivit studiului, exista 16 judete unde nu s-a castigat pana acum niciun proiect pentru planuri integrate de dezvoltare urbana, cum este si cazul Vrancei....------4,Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) -In total, pe POSDRU, Vrancea a atras 16,8 milioane lei, fiind printre ultimele sase judete din tara la acest capitol, alaturi de Giurgiu, Ilfov, Covasna, Vaslui si Salaj. De altfel, regiunea Sud-Est este pe ultimul loc la acest program.

Miruna
24 septembrie 2011
slugilor lui mazare -repetir,repetir,repetir,nu trebuie sa fii portocaliu ca sa vezi asta,eu nu sufar nici pedeleul ,nici pesedeul,dar cel mai tare nu il sufar pe mazarica care si bate joc de orasul asta cum vrea muschii lui

Județul Constanța, codaș la fonduri europene În același timp, firmele constănțene se situează pe locul patru, la nivel național, în topul atragerii de fonduri europene------------Programul Operațional Regional (POR) până în prezent, Constanța se situează pe locul 20. Valoarea totală a proiectelor este de 329 milioane de lei, din care 208 milioane reprezintă fonduri euro-pene. ha ha ha ha..locul 20..pai noi Constanța suntem pe locul 20 desi e unul din jud.cele mai populate si cu pib f.mare?...deci da...rusinicaaaaaaaaaa

nelu
25 septembrie 2011
gigacaloria

D-lor Consilieri de CONSTANTA!Din presa rezulta ca a-ti stabilit pretul gigacaloriei la 333lei/ggc.Acest lucru demonstreaza ca o mare parte din consilieri nu au pregatire inginereasca si menegeriala.Constanta fiind la malul marii si a portului nu inteleg de nu-si achitioneaza cetul pacura pe timpul verii, cind este cald si operatiunile de pompare in rezervoare si depozitarea pot fi realizate cu cheltuieli minime.De ce cetul nu functioneaza iarna si cu un procentaj pde pacura mai mare decitcel de gaze? S-au facut modernizari la CET conf. cerintelor de mediu.A-ceasta pentru a se folosi in ardere mai multa pacura si a scoate pretul gigacaloriei mai mic.Rugam consilierii sa mai analizeze inca o data modul de analiza a gigacaloriei luind in calcul posibilitatile pe care le ofera structura CONSTANTEI introducind in calcul si posibilitatile de ajutor ale lui OIL TERMINAL CARE DETINE CASDLE DE POMPE PENTRU CET SI REZERVOARE DE DEPOZITARE.MAI ANALIZATI ICA O DATA SI NU DATI CU BARDA IN POPULATIE.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.912 secunde