Candidaturile pentru Parlamentul European trebuie depuse până în 28 martie

116
Candidaturile pentru Parlamentul European trebuie depuse până în 28 martie - parlament-1550250213.jpg
Termenul pentru depunere a candidaturilor la alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, a stabilit, vineri, Guvernul.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului au fost mai multe acte normative privind organizarea alegerilor europarlamentare, care vor avea loc duminică, 26 mai.


"În actele normative sunt prevăzute reglementări cu privire la garantarea organizării în mod liber, corect și sigur a alegerilor europarlamentare din luna mai 2019, prin măsuri de prevenire și combaterea a fraudelor electorale, asigurarea securității cibernetice și a protecției datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral", a precizat reprezentantul Guvernului. 


Astfel, s-a stabilit și că termenul pentru depunerea candidaturilor va fi 28 mai, cu 60 de zile înainte de alegeri. Cu 30 de zile înainte de alegeri, Ministerul de Externe va anunța organizarea secțiilor de votare din străinătate. 


Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Institutul Național de Statistică vor implementa și operaționaliza sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Este acel sistem folosit și în anul 2016.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7419 secunde