Candidații Pro România Constanța, proiect pentru modernizarea Zonei Far

2310

Articole de la același autor

Candidații Pro România la alegerile locale, Mircea Dobre, pentru funcția de primar al Constanței și Răzvan Filipescu, pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Constanța, au organizat, vineri, prima conferință de presă din cadrul campaniei electorale. Printre altele, ei au tras un semnal de alarmă și au adus argumente referitoare la schimbarea clasei politice la Constanța.


"Am observat că sunt mulți cei care vorbesc de proiecte și în special cei de la Partidul Social Democrat, vin și prezintă proiecte care trebuiau să le implementeze cât au fost la conducerea acestui județ, în ultimii 20 de ani, și nu au făcut nimic", a spus deputatul Mircea Dobre, candidat pentru funcția de primar la Constanța. El a prezentat un document prin care Partidul Pro România a cerut la începutul lunii august, Consiliului Județean Constanța, un răspuns cu privire la stadiile proiectului "Spitalul de Pediatrie" Constanța.

"Pot să vă spun că nu s-a întâmplat nimic. Au avut doar niște întâlniri. S-au deplasat până la Bruxelles, au înaintat niște adrese Ministerului Sănătății, practic timp de patru ani nu au făcut niciun pas. Demersurile la nivel național sunt zero! Au existat doar întâlniri tangențiale cu Ministerul Sănătății, deși trebuia convenit, împreună cu Ministerul Sănătății, un număr și o structură de paturi propuse - ceea ce face să pară îndoielnică și nesustenabilă propunerea lor de paturi. Nu există o viziune a Consiliului Județean asupra îmbunătățirii stării de sănătate, care să vizeze scăderea mortalității și morbidității, prin eficacitatea crescută și promptă a intervențiilor medicale, îmbunătățirea accesului populației, a calității serviciilor medicale și a sustenabilității sistemului. Când vrei cu adevărat să construiești un spital, înțelegi că e nevoie de o transformare majoră și profundă! Se menționează că valoarea spitalului ar trebui să fie de minimum 10.000.000 de euro, dar nu se specifică în ce bază au fost făcute aceste calcule, atât timp cât reiese clar, din răspunsul lor, că nu au niciun fel de evaluări sau studii? Este doar o sumă aruncată la întâmplate, nerelevantă, superficială și lipsită de consistență!", a precizat Mircea Dobre.

Candidatul la președinția Consiliului Județean, Răzvan Filipescu a menționat și el că, tergiversările demarării procedurilor pentru construirea unui spital pentru copii, măcar județean dacă nu regional, sunt numai din vina contracandidaților săi, care au fost la cârma județului.
"S-au pierdut foarte mulți bani pe fonduri europene. Toate dotările care s-au făcut la nivelul Spitalului Județean Constanța s-au făcut din alocările Consiliului Județean Constanța. Dacă luam și noi 10 milioane de euro cum a atras Galațiul aveam și noi Spital de Pediatrie la Constanța", a spus Răzvan Filipescu.

Stații pentru călători în toate localitățile din județul Constanța

O altă preocupare a candidaților Pro România este legată de mediu. Se dorește realizarea de parcuri în județul Constanța ca spații de recreere și de agrement. Siguranța călătorilor și a pietonilor este o altă problemă la nivelul județului pe care cei doi candidați de la Pro România vor să o rezolve prin construirea unor stații pentru călători în zone sigure. "Suntem o echipă tânără, lucrăm împreună de peste un an. Analizăm toate documentele pe care Comisia Europeană le emite. Printre acestea, pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027, sunt două obiective importante – O Europă verde și O Europă mai apropiată de cetățenii săi. De aici se nasc proiectele noastre, de aici vor veni banii", a subliniat Răzvan Filipescu.


Ce include proiectul din Zona Far

Candidatul Mircea Dobre, la Primăria Constanța a prezentat și viziunea Pro România pentru modernizarea Zonei Far. Aceasta vizează construirea unui parc și a unei parcări supraetajate pe Aleea Portul Nou și reamenajarea Pieței Parc.
"Când venim dinspre Gară pe șoseaua Mangaliei, vizavi de complexul Abator, în zona Aleii Portul Nou, există o zonă, o bătătură mai exact, unde trebuie amenajat un miniparc în suprafață de 1.266 de metri pătrați și o parcare supraetajată cu 178 de locuri. Un alt proiect va fi după benzinăria de la intersecția cu strada Caraiman. Aici propunem o parcare supraetajată cu o terasă circulabilă și 220 de locuri de parcare. După această zonă urmează un spațiu unde Primăria Constanța spune că este deja amenajată, dar trebuie regândită în condițiile în care suprafața este destul de mare, de 2.168 de metri pătrați. Cel mai important proiect din zonă vizează Piațeta Far, unde este o suprafață de 10.172 de metru pătrați, unde aveau cele mai multe mitinguri electorale în istoria Constanței de până în 2016. Trebuie regândit acel parc, deoarece arată deplorabil și cred că nu s-a mai făcut nimic în el de peste 15 ani. Dar, în afară de reamenajarea parcului de la Far, se poate realiza o parcare sub formă de L care este pe lungimea blocurilor și se pot realiza 212 locuri de parcare", a spus Mircea Dobre.


Practic, amenajarea Zonei Far include:
Proiect 1 – Amenajare Parc zona Far 10 472mp–cu parcare subterană -212 locuri de parcare
Proiect 2 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasă circulabilă – 220 locuri de parcare în apropierea Străzii Caraiman.
Proiect 3 – Reabilitare loc de joacă pentru copii + terenuri de sport în aer liber – în suprafață de 2.168 mp
Proiect 4 – Amenajare spațiu verde compact în suprafață de 1.246 mp între blocuri – Aleea Portul Nou
Proiect 5 – Parcare supraetajată D+P+2E+Terasă circulabilă – 178 locuri de parcare – Aleea Portul Nou.

(Publicitate  electorală. Comandat de Partidul Pro România Filiala Constanța, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro , cod mandatar financiar 21200010)

 

 

 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4132 secunde