Candidații PDL și PSD, în turul II pentru Primăria Adamclisi

1174
Anton Tudorel Burcea (PDL) și Marieta Burcea (PSD), soția fostului primar din comuna Adam-clisi, sunt cei care se vor lupta în turul al II-lea pentru Primăria Adamclisi, potrivit numărătoarei paralele a PDL. Democrat-liberalii au anunțat aseară că Anton Burcea a reușit să strângă 571 de voturi (43,19%), în timp ce Marieta Burcea a obținut 370 de voturi (26,05%), cei doi calificându-se astfel pentru următorul tur de scrutin.
Aproximativ 2.000 de persoane cu drept de vot din Adamclisi au fost așteptate, ieri, să își exprime opțiu-nea privind noua conducere locală.
Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Adamclisi, Marian Slabu, a anunțat că prezența la vot la închiderea urnelor (ora 21.00) a fost de 75,03%. Mai precis, 1.455 de locuitori și-au exercitat, ieri, dreptul dintr-un număr total de 1.939 de alegători (1.889 înscriși în listele electorale permanente și 50 în listele suplimentare).
În cursa pentru Primăria Adamclisi, s-au înscris trei femei: Marieta Burcea (PSD), Mălina Lupu (UNPR) și Dorina Cecilia Șerbănescu (PNL), precum și doi bărbați: Anton Tudorel Burcea (PDL) și Ion Crăciun (PRM).
Scrutinul electoral nu a fost lipsit de evenimente. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție a declarat că pe parcursul zilei au apărut câteva "mici incidente" provocate de numărul mare de alegători. Marian Slabu a explicat că mai mulți observatori acreditați și reprezentanți mass-media au sesizat Biroul Electoral cu privire la faptul că foarte mulți alegători se înghesuiau în Secția de votare nr. 1 Adamclisi de la Căminul cultural, așteptând minute bune în fața cabinelor de vot.
Potrivit lui Marian Slabu, organele de ordine au intervenit astfel încât oamenii au putut intra în secțiile de vot doar pe rând, câte patru, în conformitate cu numărul de cabine de vot amenajate.
De asemenea, la sesizarea unui reprezentant mass-media, Biroul Electoral a constatat că o persoană din Urluia, folosindu-se de niște copii ale listei electorale permanente, ținea evidența tuturor celor care veneau și votau la Secția nr. 3. Marian Slabu a declarat că sesizarea a fost înaintată organelor de cercetare pentru a lua măsuri în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3845 secunde