"Când prevalează ambițiile personale ale diferiților lideri în detrimentul interesului național, atunci țara stagnează"

115
Președintele Klaus Iohannis i-a criticat, în mesajul de Ziua Unirii Principatelor, pe politicienii de la putere și i-a elogiat pe românii care au protestat în stradă, despre care a spus că arată "o față frumoasă a României". Șeful statului a făcut apel la unitate vă pentru "un stat cât mai puternic, în care drepturile și libertățile sunt respectate, iar democrația este literă de lege".

Klaus Iohannis a făcut apel la istorie într-un discurs la Patriarhie, comentând că principiile vremurilor Unirii Principatelor sunt actuale și astăzi.

"Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare! - așa îl îndemna Mihail Kogălniceanu pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Este un îndemn care și-a păstrat vie semnificația. Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept și pe egalitatea în fața legii, progresul României este indisolubil legat de existența unei legislații coerente și stabile, capabile să sancționeze abuzurile și necinstea. Acesta este și mesajul pe care l-au transmis la unison sutele de mii de români care au manifestat și în 2017, și la începutul lui 2018, pentru o țară stabilă și prosperă, pentru o justiție independentă și eficientă", a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat că Mica Unire s-a înscris în marile evenimente politice europene, cum ar fi "Marea Unire, regăsirea cursului democratic și apartenența la spațiul comunitar european și nord-atlantic", scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3834 secunde