"Campania electorală între mit și realitate", seminar organizat de ALDE Constanța

394
Zilele trecute, la sediul ALDE Constanța s-a desfășurat seminarul "Campania electorală între mit și realitate" susținut de Răzvan Pantelimon, lector univ. dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea "Ovidius", Constanța.

Prin intermediul acestui seminar, organizatorii și-au propus abordarea generalizată a tehnologiilor electorale utilizate în spațiul românesc din perspectiva experienței universale în domeniu.

Temele de discuție propuse de lector univ. dr. Răzvan Pantelimon spre o dezbatere interactivă au vizat formarea echipei electorale, responsabilitățile funcționale ale membrilor staff-ului și direcțiile principale de activitate, strategia campaniei electorale, regulile elaborării planului și graficul campaniei electorale și fundraisingul sau acumularea de fonduri.

"Pe măsură ce campaniile electorale se profesionalizează, marketingul politic a devenit o temă importantă în cadrul specialiștilor, dar, din ce în ce mai mult și a publicului. Există numeroase studii cu privire la diferitele strategii de marketing politic ce pot fi utilizate într-o campanie politică sau

electorală. Totuși, acestea reprezintă mai mult decât simple teorii și

definiții și fiecare campanie electorală are un anumit specific, dincolo

de clasica diferențiere dată de scopul alegerilor. Diversitatea este

dată de contextele politice diferite, dar mai ales de caracteristicile

locale", au spus organizatorii.

Evenimentul "Campania electorală între mit și realitate" face parte din seria seminarelor politice care debutează în cadrul campaniei "Școala politică de la Marea Neagră" inițiată de ALDE Constanța, acțiune care se va desfășura pe întreg parcursul anului 2019.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5756 secunde