Călin Popescu Tăriceanu: Nu voi vota la referendum, discutăm despre cai verzi pe pereți

147
Călin Popescu Tăriceanu: Nu voi vota la referendum, discutăm despre cai verzi pe pereți - 62030931-1555503702.jpg
Călin Popescu Tăriceanu este de părere că referendumul pe justiție bruiază alegerile europarlamentare din 26 mai și a spus că nu va vota la referendum.


"Există și recomandări atât ale Comisiei Europene, cât și ale Comisiei de la Veneția ca alegerile europene să nu fie suprapuse, să nu fie bruiate cu alte teme (...). Nu am nimic împotriva unui referendum pe teme de justiție, sigur că el poate fi organizat, dar nu în acest moment", a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu la RFI.

El a fost întrebat dacă va vota la referendum: "Nu voi vota. Campania pe care noi o ducem vreau să se adreseze cetățenilor, pentru a le sublinia importanța temelor europene, pentru a sublinia faptul că din ce în ce mai multe decizii luate la Bruxelles vizează viața noastră de zi cu zi, pentru a-i pune la curent și a știi cum trebuie să ne poziționăm și a le explica pozițiile noastre pe subiecte majore, cum sunt de exemplu fondurile europene, fondurile structurale, fondurile de coeziune, Politica Agricolă Comună. Sunt o seamă de teme care sunt de interes acut pentru cetățenii români și de care nu discutăm, noi stăm și discutăm acum despre cai verzi pe pereți, că vrea președintele să facă un referendum. Să-l facă".

Președintele ALDE îi îndeamnă pe susținătorii partidului să voteze la alegerile parlamentare în număr cât mai mare.

"Știți că de fiecare dată rata de participare a fost în general prea mică, adică eu cred că aici este nevoie de mai mult simț civic, de mai multă responsabilitate civică și de un efort pentru a-i aduce pe cetățeni la vot, pentru a putea lua deciziile în cunoștință de cauză. Subiectele europene sunt prea importante ca să le ignorăm", a mai spus Tăriceanu.

Parlamentul a reluat, miercuri, votul asupra proiectului de hotărâre privind solicitarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum național consultativ cu privire la probleme de interes național, eliminând recomandările pentru șeful statului. Inițial, Parlamentul a adoptat proiectul de hotărâre care conținea mai multe recomandări pentru șeful statului, printre care să respecte Constituția, Legea 3/2000 privind referendumul, deciziile CCR și recomandările Comisiei de la Veneția.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3888 secunde