Calendarul alegerilor locale 2020. Când începe oficial campania electorală

272
Calendarul alegerilor locale 2020. Când începe oficial campania electorală - alegeri-1595002360.jpg
Partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot începe, din 20 iulie, acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al Capitalei.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, vineri, reperele calendaristice ale perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după promulgarea legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora de către președintele Klaus Iohannis.

Potrivit AEP, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilită data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

De la data intrării în vigoare a acestei legi, respectiv de la data de 20 iulie, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot demara acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al municipiului București, precizează AEP, într-un comunicat transmis Agerpres.

Perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 - 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 și 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august și se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7.00.

Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august, se va completa BEC cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum și cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților în numele organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în acest grup.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4584 secunde