Bugetul local al Constanței pe 2010 va fi mai mic decât cel preconizat inițial

227
Consilierii locali vor vota, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța de mâine, proiectul definitiv al bugetului local pe 2010. Reamintim că ceea ce au votat aleșii locali în ședința ordinară a lunii februarie a fost un buget provizoriu, la acea dată nefiind cunoscute sumele de bani care urmau să revină administrației publice locale de la bugetul de stat.
Potrivit noului proiect, bugetul Constanței pe 2010 se ridică, atât la venituri, dar și la cheltuieli, la suma de 515.250 mii lei, în timp ce bugetul provizoriu prevedea, și la venituri, și la cheltuieli, suma de 530.532 mii lei. Conform explicațiilor viceprimarului Decebal Făgădău, diferența se datorează faptului că administrația publică locală primește de la centru sume mai mici decât ceea ce preconizase.
Dacă, în ceea ce privește fondul de rulment constituit conform legii, nu există diferențe între bugetul provizoriu și cel definitiv, valoarea acestuia fiind de 86.845 mii lei, la capitolul taxe speciale precizăm că există mici modificări. Astfel, în varianta de buget aprobată în ședința de CLM din 5 februarie, taxele speciale estimate se ridicau la suma de 19.331 mii lei, constituite în baza art. 30 din Legea 273/2006, precum și din alte fonduri speciale reglementate prin lege, în vreme ce în proiectul bugetului final valoarea acestora este de 22.354 mii lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.255 secunde