BREXIT. Ce spune Iohannis despre românii care muncesc în Marea Britanie

209
BREXIT. Ce spune Iohannis despre românii care muncesc în Marea Britanie - ukbordercontrol014-1466767726.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, susține că România rămâne atașată proiectului european, fiind convinsă că UE trebuie să continue. 


"Am analizat situația creată de votul de la referendumul care s-a ținut în Marea Britanie și care, din nefericire, și noi regretăm acest lucru, s-a soldat cu ceea ce se cunoaște deja Brexit, adică Marea Britanie va părăsi UE. Noi regretăm acest vot, dar, în același timp, vreau să spun foarte clar că respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros, România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană. Și, în acest context, vreau să spun după aceste consultări foarte clar: România rămâne atașată proiectului european, România este convinsă că UE trebuie să continue, e un proiect bun și trebuie să fim parte din el", a subliniat șeful statului, la finalul unei reuniuni de urgență de la Palatul Cotroceni.

El a mai adăugat că România va negocia, în discuțiile din UE privind ieșirea Marii Britanii, în așa fel încât interesul țării noastre să fie protejat și, de asemenea, cu grijă față de românii care trăiesc și lucrează în acest stat.

"Avem mai multe chestiuni care e bine să fie cunoscute de opinia publică. Una la mână, ieșirea Marii Britanii din UE nu se va produce de azi pe mâine. Este un proces care va dura destul de mult. Specialiștii evaluează undeva la doi ani, timp în care se va negocia. Pot să vă asigur de pe acum - România este parte din această negociere și România va negocia în așa fel încât interesul României să fie protejat. Și, foarte important, România va negocia în așa fel încât să avem grijă de românii noștri care trăiesc și lucrează în Marea Britanie", a mai spus Iohannis, într-o intervenție televizată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde