Boc: Discuțiile despre CNAS trebuie subsumate obiectivului reformei

312
Boc: Discuțiile despre CNAS trebuie subsumate obiectivului reformei - emilboc-1313583489.jpg
Primul-ministru Emil Boc a declarat că, la nivelul coaliției de guvernământ, problema fundamentală în Sănătate este aplicarea unui set de măsuri absolut necesare reformei în domeniu, astfel încât să aducă beneficii evidente utilizatorilor sistemului public de sănătate.

"Principala preocupare a coaliției este continuare reformei în sănătate și implementarea unor decizii extrem de importante pentru ceea ce înseamnă viitorul sănătății în România. Acestea ar fi impunerea pachetului minimal de servicii medicale, aplicarea cardului național de sănătate, aplicarea prescripției electronice, aplicarea fișei electronice a pacientului, impunerea genericelor ca mod general de prescriere a medicamentelor în România", a declarat Emil Boc, după încheierea ședinței Biroului Permanent Național al PDL.

În aceste circumstanțe, subiectul statutului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este o chestiune care trebuie analizată doar în raport cu aceste obiective fundamentale ale reformei. "Orice s-ar face, fără aceste lucruri reforma în sănătate nu va avea beneficii pentru cetățean și vă asigur că la nivelul coaliție există înțelepciune, maturitate astfel încât lucrurile să meargă și să avem repede un nou ministru al Sănătății. Toate discuțiile despre Casă trebuie subsumate acestui obiectiv fundamental al reformei în sănătate", a mai spus primul-ministru, citat de NewsIn.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce cadouri a primit Emil Boc în China
Pagina a fost generata in 0.2621 secunde