Biserică nouă în localitatea Poarta Albă

244
Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, și consilierii locali au organizat, ieri, slujba de sfințire a unui nou lăcaș de cult. Biserica ce va purta hramul Sfinților Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan este amplasată în apropierea Căminului de bătrâni din cartierul Via. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți.


La eveniment, au participat și deputatul PDL Constantin Chirilă, dar și primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel. 
"Construcția acestei biserici urmează să se realizeze ca urmare a dorinței locuitorilor. Momentan, credincioșii din zona de nord a comunei se roagă într-un lăcaș de cult improvizat în spațiul unei foste cantine", a declarat primarul Vasile Delicoti. 
Edilul a mai susținut că, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, și-a propus ca până la sfârșitul anului să realizeze fundația viitoarei construcții, ca din primăvară să înceapă ridicarea zidurilor. Banii pentru construcția bisericii vor veni de la autoritatea locală și din donații. 
Prezenți la evenimentul de ieri, locuitorii din acest cartier s-au arătat foarte bucuroși că peste un an de zile vor avea o nouă biserică. "Sunt tare bucuroasă că o să avem și noi un locaș de cult modern. La biserica mică nu este loc suficient pentru toată lumea. Dar bunul Dumnezeu ne-a ajutat și, prin primarul nostru harnic, o să avem spațiu mai mare unde să mergem la slujbe. Este foarte bine că se va construi această biserică", a spus una dintre localnice. 
Hramul bisericii va fi prăznuit în data de 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinții Trei Ierarhi, închinată Sfântului Vasile cel Mare, Sfântului Grigorie Teologul și Sfântului Ioan Gură de Aur. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde