BĂSESCU: "Susținem Sarajevo pentru negocierile de aderare la UE"

151
BĂSESCU:

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România susține Bosnia și Herțegovina pentru începerea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană, dar numai dacă sunt îndeplinite angajamentele autorităților de la Sarajevo privind criteriile politice de la Copenhaga. 


Potrivit Mediafax, aflat în vizită de stat în România, președintele de la Sarajevo, Neboj¹a Radmanoviæ, a avansat în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Băsescu, ca termen posibil pentru aderarea țării sale la UE următorii "cinci-șase ani", după începerea propriu-zisă a negocierilor.


Președintele Traian Băsescu a arătat că acest termen este "realist cu condiția respectării de către Sarajevo a angajamentelor asumate față de Comisia Europeană. "În ceea ce ne privește, am reafirmat susținerea fără rezerve a Bosniei Herțegovina pentru începerea procesului de negociere în vederea intrării în UE. Cu siguranță însă, făcând mențiunea că acest proces nu este posibil, începerea negocierilor, fără atingerea unor obiective care țin în principal de criteriile de la Copenhaga, criteriile politice", a afirmat Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7657 secunde