Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat

185
2
Băsescu respinge ideea unui guvern tehnocrat - basescurespinge-1464961266.jpg

Articole de la același autor

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, respinge ideea învestirii unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamna acestui an. El a declarat, într-o emisiune televizată că obiectivul principal al partidelor politice este de a accede la guvernare, iar instalarea unui guvern tehnocrat ar fi nedemocratică.

"Partidele fac politică pentru a guverna. Când spui că este posibil să nu avem un premier politic rezultat al deciziilor unor partide, de ce mai facem alegerile? Nu are nimic comun cu democrația. Eu personal resping această idee", a afirmat Băsescu, ca reacție la o declarație a lui Laurențiu Mihai Ștefan, consilierul pe probleme de politică internă a președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a respins, totodată, și numele vehiculate de analiștii politici ca potențiali viitori premieri tehnocrați: actualul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, și actualul viceprimar Vasile Dâncu. "Nu mi se par fezabile", a mai spus Băsescu.

Consilierul președintelui Laurențiu-Mihai Ștefan a declarat, pentru Reuters, că, în condițiile în care niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru. 

Comentează știrea

Cristi
4 iunie 2016
Maimutoiul asta ...

Chiar ma intreb , pana unde poate merge tupeul acestui babuin ...

DODO
4 iunie 2016
i-e foame !

a iesit la drumul mare ,ca alta sansa nu are .Se descurca doar latrind

Pagina a fost generata in 0.5978 secunde