Băsescu a promulgat Legea privind revenirea la 85% a indemnizației pentru mame

170
Băsescu a promulgat Legea privind revenirea la 85% a indemnizației pentru mame - basescu-1349709697.jpg
Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială.

Legea prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Legea mai prevede menținerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum și renunțarea la condiționarea acordării concediului de creștere a copilului și a indemnizației de creștere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodată, proiectul de lege flexibilizează perioada în care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie să achite impozite locale.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a cerut scuze săptămâna trecută pentru faptul că l-a învinovățit pe președintele Traian Băsescu pentru întârzierea promulgării legii care majorează indemnizația mamelor, ea explicând că abia ulterior a aflat că acest proiect de lege mai trebuie aprobat și de către Senat.

"Îmi cer scuze, am făcut o eroare, eu am înțeles că avem drept cameră decizională Camera Deputaților și, în clipa în care legea a fost semnată, am crezut că procedura s-a încheiat, dar ea trebuia semnată și la Senat și de aceea a mai întârziat... Eu îmi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul președinte și iată că de data asta nu a fost vinovat", a spus Câmpeanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declarase luni, 1 octombrie, că nu știe de ce președintele Traian Băsescu nu a promulgat legea adoptată pe 25 septembrie de Camera Deputaților privind majorarea indemnizației la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, în texul acesteia fiind prevăzută aplicarea începând de la 1 octombrie.

Câmpeanu a mai arătat că legea poate fi aplicată și de la 15 octombrie, având în vedere întârzierea promulgării.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a precizat atunci că Legea privind majorarea la 85% a cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului nu a fost încă depusă pentru promulgare la Palatul Cotroceni.

"Respectiva lege nu a fost depusă încă la Administrația Prezidențială în vederea promulgării ei de către președintele României. Așa cum reiese în mod clar de pe website-ul Camerei Deputaților, legea se află încă la Secretarul General al Camerei Deputaților, unde a fost depusă în cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012", afirma Bogdan Oprea, într-un comunicat de presă transmis miercuri, 3 octombrie.

Și Camera Deputaților a precizat atunci că legea va fi trimisă la promulgare în 4 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1543 secunde