BĂESCU: "Fac apel la români să participe la votul pentru europarlamentare"

86
BĂESCU:

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a făcut apel la români să vină la vot la alegerile europarlamentare, arătând că, în situația în care România va fi din nou țara cu cea mai mică participare la vot, se va spune că "românii doar dau din gură că sunt pro-europeni". 
El a arătat că la ultimele alegeri europarlamentare România a avut una dintre cele mai slabe participări din UE, respectiv de 27%, față de media de 43%. 


"Vreau ca românii să știe că nivelul de participare la alegerile europarlamentare reflectă și se întoarce înapoi dinspre structurile europene gradul de europenizare a națiunii. Dacă noi vom fi din nou țara cu cea mai mică participare la vot, se va spune că românii doar dau din gură că sunt pro-europeni, ei de fapt nu sunt interesați de problema europeană. Or, cu ocazia aceasta, eu fac un apel la români să participe la vot. (...) În cunoștință de cauză, de bună seamă, și având în vedere că România are interese majore legate de parcursul european al Republicii Moldova și de o Europă care să fie fermă în relația cu Federația Rusă. Repet: fermă, nu ostilă", a spus șeful statului la Adevărul Live.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5959 secunde