Autostrada Soarelui, deschisă între Murfatlar și Agigea

2545
7

Articole de la același autor

Premierul Emil Boc și ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, vineri, cei 21 de kilometri de autostradă care vor face legătura între localitatea Murfatlar și centura Constanței. În jurul orei 13.30, coloana oficială a făcut prima oprire la punctul de intersecție al autostrăzii cu DN3, în dreptul localității Murfatlar. Boc și Boagiu au inspectat mai întâi planul de proiect, iar apoi s-au deplasat, într-un microbuz pus la dispoziție de constructorul autostrăzii, la punctul de lucru de la Canalul Dunăre - Marea Neagră. Ulterior, delegația s-a deplasat la punctul de intrare pe autostradă situat pe Centura Constanței în apropierea localității Agigea. Premierul a inaugurat noul tronson, dând la o parte jaloanele rutiere și permițând mașinilor în așteptare să treacă. Menționăm că printre personalitățile locale prezente s-au numărat prefectul Claudiu Palaz, deputații PDL Zanfir Iorguș, Constantin Chirilă și Maria Stavrositu și președintele PDL Constanța, Cristian Gigi Chiru. De asemenea, la evenimente au fost prezenți și primarul localității Medgidia, Marian Iordache, primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju și primarul localității Adamclisi, Anton Burcea.
Vizita celor doi oficial a fost scurtă, iar declarațiile de presă restrânse. Totuși, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că din septembrie se va putea circula pe toate cele patru benzi ale tronsonului Murfatlar - Constanța. De asemenea, Boagiu a explicat că din noiembrie se va putea circula pe tronsonul de 31 de kilometri dintre Medgidia și Constanța, iar autostrada întreagă București - Constanța ar urma să fie gata în 2013. Premierul Emil Boc a specificat că dacă USL ar fi la guvernare nu s-ar inaugura nimic.
"Eu cred că românii primesc o veste bună, în sensul că toți cei care doresc să ajungă pe litoral pot să ajungă mai repede, să economisească timp și bani. Este o veste bună și pentru constănțeni, pentru că scapă de o bună parte din aglomerația din oraș, iar în 30 septembrie, odată cu finalizarea podului de la Cernavodă, practic au toate șansele să scape definitiv de traficul din municipiul Constanța", a afirmat primul-ministru. El a felicitat-o pe Anca Boagiu în special că a reușit terminarea acestui proiect cu două zile înainte de data fixată.
"Știu că sunt mulți care fac bășcălie. Că s-au inaugurat 54 de kilometri, 17, 21... Eu îi invit pe toți cei care fac bășcălie, să compare marele succes al guvernării Tăriceanu, cu cinci kilometri de autostradă în patru ani de zile, cu ceea ce totuși
s-a făcut în acești doi ani de criză (...) Acești kilometri sunt kilometri reali și nu sunt în imaginația unora sau altora", a adăugat Boc.
Premierul a ironizat apoi USL, despre care a opinat că nu va fi în stare să inaugureze investiții finalizate.
"Le spuneam bine celor din guvernarea trecută, celor de la Alianța Socialistă, că într-adevăr, pe vremea lor, foarfece au ruginit. Și dacă Ponta ar ajunge cu Antonescu la putere, sunt convins că ar fi trimis direct foarfece la Muzeul Antichităților, după ritmul de lucru al lui Antonescu", a conchis primul-ministru.
Menționăm că începând de vineri se poate circula pe Autostrada Soarelui din și spre sudul litoralului pe o singură bandă în ambele sensuri pe partea dreaptă. Intrarea pe tronson dinspre București se face din DN3, în apropierea localității Murfatlar, iar din Constanța se intra de pe Centură în apropierea stațiunii Agigea.



Comentează știrea

BoK=matraguna
30 iulie 2011
Ca de obicei

Alooo!,Dobrogea Noua !!-sunt doar 14 Km de "semi",restul ii din centura ocoloitoare a Constantei:taietorilor de pnglici ce sunteti!!!

yo
30 iulie 2011
uimitor

domnilor nu exista pe lumea asta "autostrada" de 21 kilometri cu o singura banda , in cel mai bun caz avem un nou drum express care politicienii nostri il innaugureaza cu mare tam tam. Oricum Tirurile tot prin constanta pe la Pod Butelii vin ca inca nu au voie pe noua ruta deci e cam egal cu zero pentru constanteni toata afacerea

unul
30 iulie 2011
Rusine !

Acest sector de drum ( ca autostrada nu este inca ! )trebuia dedicat in totalitate doar TIR-urilor, astfel se descongestiona traficul usor pe toata portiunea de drum Murfatlar- Constanta , si se rezolva inclusiv problema de la pod butelii....da de unde sa stie ei ! Bine ca au forfecute lucioase......RUSINEEEEE !

jean
30 iulie 2011
bai mancatori de rahat

bine ca a inaugurat tariceanu 3 km de autostrada. orice s-ar face in tara asta voi tot rahat o sa mancati pentru ca sunteti niste slugi comuniste.

eu, unul !
30 iulie 2011
Daaa?

Ba Jane...crezi ca ma intereseaza ca a facut Tariceanu 3 kM DE Autostrada "?....NUUUU ! Vreau lucruri BINE FACUTE, si duse pana la ...CAPAT ! Nu vii tu acum sa-mi spui ca a facut ala..ala..toata clasa politica , fie ea.PSD, PNL ,PDL ,s.a.m.d... Un kakat de pseudo autostrada, daca stau bine si ma gandesc asta este rezulatatul votului tiu ...JANE ! Si a milioane de DOBITOCI DIN TARA ASTA...DIN 1990 INCOACE !

Tot eu , unul !
31 iulie 2011
Ptr. JAN

Tu ,Jane.....stii tu ca FSN , PSD , PNTCD , PNL , PDL, ETC, ....nu au afacut alteceva decat sa ti-o traga ? Mai trebe' sa vina si Vlad Dracula si atunci o sa ai ce vota.....o sa-ti intre TAPA pana intre urechi ! ..eu,unul....la fel de PACALIT !

Ionescu
14 august 2011
A4

Vad ca apare A4,Nu trebuia sa fie A2?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1329 secunde