AUR cere demiterea ministrului de Interne: "A folosit poliţiştii şi jandarmii pentru a vâna demonstranţi"

147
AUR cere demiterea ministrului de Interne:
Copreședintele AUR, George Simion, cere prim-ministrului Florin Cîțu demiterea ministrului de Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză că, de când a preluat mandatul, s-a folosit de polițiști și jandarmi pentru „a vâna demonstranți”, nu pentru activitatea preventivă și munca specifică de poliție.


„Am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi”, a afirmat copreședintele AUR, George Simion la o conferință de presă, potrivit Agerpres.


Totodată, Simion susține că polițiștii și jandarmii se ocupă de „hăituirea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean și de minore care vând ghiocei” pentru a-și atinge normele de amenzi.


„6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului", a precizat Simion la o conferinţă de presă”, a mai adăugat liderul AUR.


George Simion îi mai reproşează ministrului Bode „deprofesionalizarea” Poliţiei, iar premierului Cîţu îi solicită să retracteze afirmaţiile privind eliminarea acelor voci care pun întrebări legate de campania de vaccinare.


„Cerem demiterea ministrului Lucian Bode, în orice formă alege această coaliţie să-şi ducă activitatea mai departe, şi solicităm premierului Florin Cîţu să retracteze afirmaţiile grave, fără precedent în spaţiu public, prin care cerea eliminarea acelor voci care mai există şi pun întrebări cu privire la campania de vaccinare. Totodată, cerem demisia lui Lucian Bode pentru că vineri, la Piteşti, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de către lucrători, de către poliţişti şi considerăm că este un efect al politicii de deprofesionalizare a Poliţiei”, a conchis Simion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7198 secunde