Decizie a Consiliului Local Constanța

Atenție unde parcați! După 15 noiembrie, revin "hingherii" de mașini

1205
Atenție unde parcați! După 15 noiembrie, revin

Articole de la același autor

Două săptămâni, atât mai sunt păsuiți constănțenii care își lasă mașinile pe locuri unde parcarea este interzisă. Din 1 și până pe 14 noiembrie, vor fi doar avertizați și amendați de poliție, apoi, din 15 noiembrie, li se vor ridica mașinile.

Consiliul Local Constanța a votat, în cursul zilei de ieri, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța.

"În sfârșit, avem Regulamentul de ridicare a mașinilor parcate pe te miri unde. După ce am avut nenumărate consultări, după ce am avut caracatițe și caracatițe anulate în instanță, modificări ale cadrului legislativ, astăzi avem un regulament. Și le recomand tuturor constănțenilor să respecte regulile de circulație. Vom continua, în același timp, identificarea mașinilor abandonate și curățarea, igienizarea cartierelor. Avem foarte multe mașini abandonate, de care vom scăpa, pentru ca ușor, ușor, cartierele să înceapă să respire. Însă, celor care, de obicei, parchează te miri cum, pe spațiul verde, pe trotuar, le recomand să nu ajungă în situația în care le vom ridica mașina pentru că, da, o vom face", a anunțat primarul Decebal Făgădău.

Campania de informare privind regulamentul de ridicare a mașinilor debutează astăzi, însă asta nu vă scutește de amenda aplicată de Poliția Locală.

"Deocamdată, începem popularizarea. În primă etapă, vom face campanie de conștientizare. Cred că până pe 15 noiembrie este suficient timp pentru a le aduce tuturor oamenilor la cunoștință că, vedeți, ea este mașina care ridică mașinile, după care vom trece la acțiune. Începând cu 15 noiembrie vom ridica mașinile, indiferent de proprietar, indiferent de marcă, indiferent de valoarea mașinii. Sancțiunile sunt cele prevăzute de lege", a explicat Făgădău.

Unde nu avem voie

să parcăm

Astfel, oricine încalcă regulamentul va băga mâna adânc în portofel. Taxa pentru ridicarea mașinii este de 449,68 lei. La aceasta se adaugă taxa pentru transportul autovehiculului, de 119,92 lei, dar și taxa pentru depozitare, în valoare de 60,15 lei

pe zi. Așa se face că o parcare neregulamentară poate să ne coste 629,75 de lei, plus amenda de la Poliția Locală, în valoare de 580 de lei, și trei puncte de penalizare.

Conform Dispoziției privind ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, sunt cel puțin nouă motive pentru care se va aplica această măsură: parcarea pe carosabil, unde staționarea este interzisă de lege; pe trotuare, fără respectarea prevederilor legale; pe spații verzi/casete florale sau locuri destinate spațiilor verzi; în parcuri, pe aleile acestora sau în locurile unde accesul, oprirea sau staționarea sunt interzise prin lege; în locurile unde sunt montate pavele; în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea; în parcările amenajate, rezervate anterior de către o altă persoană pentru care se deține autorizație valabilă; pe locurile de parcare amenajate și semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap; pe locurile de parcare special amenajate și semnalizate corespunzător, fără a respecta regulamentul stabilit pentru utilizarea parcării sau gabaritul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde