Asociația Orașelor din România încheie programul destinat bazelor administrației publice locale

460
Asociația Orașelor din România (AOR) va organiza în perioada 29 martie - 1 aprilie, la Hotel Belvedere, din localitatea Băile Govora, județul Vâlcea, ultima sesiune de formare cu tema "Bazele administrației publice locale".
Potrivit coordonatorului AOR, Ani Chivu, aceasta este ultima sesiune a programului derulat în colaborare cu Fundația Hans Seidel. Prima etapă s-a desfășurat la Cluj-Napoca, anul trecut, în luna noiembrie. A urmat apoi o altă întâlnire la Iași (ianuarie), apoi la Băile Govora (februarie), programul finalizându-se, acum, tot la Băile Govora.
Cea de-a patra etapă de formare este dedicată pregătirii aleșilor (primari și consilieri locali) aflați la primul mandat și va fi susținută de specialiști în domeniul administrației publice. Ani Chivu a declarat că din partea județului Constanța nu a primit niciun semn, dar cei interesați încă se mai pot înscrie în program. Ea a precizat, totuși, că, în etapele anterioare, câteva dintre primăriile constănțene au fost prezente la lucrări.
Participanții vor dezbate teme referitoare la legislația privind administrația publică locală (legea administrației, legea finanțelor publice locale, statutul aleșilor locali), la dezvoltarea comunitară, capacitatea resurselor, finanțările europene și sistemul de achiziții. Cursanții vor primi un certificat de absolvire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8722 secunde