Aranjamente și jocuri de culise în PDL Constanța

950
5
Aranjamente și jocuri de culise în PDL Constanța - pozabuna-1320356386.jpg

Articole de la același autor

Democrat-liberalii constănțeni se află în febra dinaintea alegerilor ce vor avea loc, mâine, începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură din Constan-ța. Cum era de așteptat, cea mai disputată funcție este cea de președinte al organizației, pentru care s-au depus patru candidaturi: deputatul Maria Stavrositu, deputatul Constantin Chirilă, consilierul județean Florian Constantin și consilierul local Nicolae Șandru.
În aceste condiții, prima variantă ar fi ca democrat-liberalii să pățească la fel ca și la alegerile de la organizația județeană și să fie nevoiți să participe la două scrutine, dacă niciunul dintre cei patru candidați nu vor reuși să obțină voturile necesare pentru a fi declarat câștigător din primul tur.
Cea de-a doua variantă vizează retragerea a doi din cei patru candidați și, astfel, să aibă loc doar un tur de scrutin, variantă pe care o agreează cei mai mulți democrat-liberali.
Dar cum unii dintre ei sunt greu de convins să renunțe la candidaturile pentru președinție, încă se poartă negocieri aprinse pentru a fi găsită cea mai bună soluție. Din câte se pare, ultima întâlnire "strategică" va avea loc chiar în această seară, urmând ca doi dintre candidați să renunțe. În ceea ce privește numele celor care vor ieși din cursă, se pare că cei vizați sunt deputatul Constan-tin Chirilă și consilierul local Nicolae Șandru, lupta finală urmând să se dea între Maria Stavrositu și Florian Constantin.

Gigi Chiru pentru Primărie, obiectivul candidaților
Deputatul Maria Stavrositu a declarat că se va prezenta, mâine, în fața delegaților mizând pe faptul că oamenii îi cunosc destul de bine puterea de muncă și ambiția de a reuși atunci când își propune ceva.
"Candidez pentru a da mai multă forță și consistență Organizației Municipale. Atunci când există un președinte ales se va lucra cu mai mult spor, având mai multă autoritate. Totodată, mizez pe un parteneriat strategic cu președintele Organizației Județene a PDL, Gigi Chiru", a declarat Maria Stavrositu.
În ceea ce privește un eventual tur doi, ea nici nu a vrut să audă de așa ceva, spunând că va fi cea care va câștiga din prima.
De altfel, ea mizează totul pe o singură carte, fiind singura persoană care nu și-a depus candidatura și pentru o altă funcție.
La rândul lui, deputatul Constantin Chirilă spune că proiectul său vizează pregătirea pentru alegerile de anul viitor și câștigarea Primăriei Constanța de un democrat-liberal. În ceea ce privește alegerile interne, Chirilă spune că nu s-a gândit la un eventual tur doi.
"Încă se mai fac negocieri. Din câte observ așa este în politică. Eu, sincer să fiu, nu prea am învățat arta compromisului în politică dar văd că se practică", a explicat Chirilă care a lăsat să se înțeleagă că se va retrage din cursă doar dacă cei care l-au rugat să candideze îi vor explica de ce trebuie să facă acest lucru.
La fel ca și Maria Stavrositu și consilierul județean Florian Constantin este sigur că va câștiga alegerile din primul tur și nu ia în calcul două scrutine.
"Mă voi prezenta în fața delegaților cu proiectul Gigi Chiru la Primăria Constanța. Așa am pornit la drum, așa este bine să facem. Consider că, în comparație cu doi dintre contracandidații mei, Stavrositu și Chirilă, aș avea mai mult timp să mă ocup de organizație. Ei sunt parlamentari și au destulă treabă la centru. Aici este nevoie de cineva care să fie alături de oameni, care să-i pregătească pentru alegerile de anul viitor", a declarat Constantin.
Înscris pe ultima sută de metri la șefia organizației, Nicolae Șandru pare cel mai dezinteresat dintre toți.
"Voi merge pe proiectul Gigi Chiru la Primăria Constanța. Eu am pornit de la început cu el la drum și nu sunt un om care să trădeze. Încă se mai poartă negocieri, și voi respecta dorința președintelui. Eu zic că nu va exista un tur doi", a spus Șandru.
Alegerile vor avea loc, sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură din Constanța unde vor fi prezenți pentru a vota 600 de delegați.



Comentează știrea

agricultorul naiv
4 noiembrie 2011
arta compromisului

Toti facem compromisuri si toti ne compromitem (uneori)in viata.Politica se preocupa de conflictele dintre grupurile de interese angajate in lupta pentru putere.Este si arta de a obtine prin mediere si COMPROMIS,cat poti mai mult pentru grupul de interese pe care-l reprezinti.Compromisul poate avea rezultate favorabile dar poate duce si la degenerare individuala asa cum de ex este in cazul lui Constantin,care aspira la presedintie doar pentru ca are mult timp liber sa taie frunza la caini si s-o distribuie prin anumite carciumi.Din poză se vede ca "documentul" pe care-l tine in mana l-a pus pe ganduri si este evident ca nu intelege nimic din ce scrie acolo.Oricum,Constantin stie ce inseamna compromisul si-l poate consilia pe Chirila.

un alegator
4 noiembrie 2011
compromisul si compromisii

Politica este arta de a obtine,prin mediere si compromis,cat poti mai mult pentru grupul de interese pe care-l reprezinta.Compromisul e un ideal politic si o caracteristica esentiala a democratiei.Dar exista si compromisul care duce la coruptie,la degenerare politica.Nu este permis sa-ti compromiti principiile,situatie,in care nu se afla dl Constantin,neavandu-le cu desavarsire.Din fotografie rezulta ca documentul pe care-l tine in mana l-a pus pe ganduri si nu intelege nimic din el.Avand insa mult timp liber,poate va reusi sa-l citeasca,insa degeaba.Are preocupari mai inalte,de organizator de bisericute si colectare de fonduri.

Simona
4 noiembrie 2011
Tradari

Pacat ca acest partid a cazut pe mana unor oameni parasutati de diferite situatii si ambitii personale in randurile lui. E vorba de Stavrositu care a fost PNL si nu uita asta si de Chiru care afost PSD si la fel e catelusul lui Mazare caruia cica vrea sa ii ia locul!!!!Aiureli: am auzit ca a facut praf organizatiile pe care le-a vizitat in calitate de presedinte. Nu o sa ia PDL nici 15 procente in judet din cauza lui. Li s-a facut lehamite oamenilor de narcisismul lui!

ath
4 noiembrie 2011
La PDL Constanta,ca in bancurile cu ardeleni

LA ARDELENI:Bai Ioane,vezi ca pleaca trenul,bai.Nu-i bai! Lasa-l sa plece ca biletul e la mine. LA PDL CONSTANTA:Vezi ca vin alegerile locale,bre nea Gigi.Nea Gigi:las' sa vina ca "proectul" e la mine,bre.

adonis
4 noiembrie 2011
cum e chipul asa si sufletul

Uitati-va la amandoi.N-or fi ei destepti,in schimb sunt urâți ca dracul,și oamenii urâți sunt râi.Ce părere au femeile din organizatia municipala daca vor fi " conduse" de unul dintre ei?De astfel de oameni au nevoie Chiru si Banias

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3609 secunde