Apel către administraţie! „Ne-am săturat să luăm amenzi în stațiile de taxi!”

4361

Articole de la același autor

Supărările mocnesc în rândul taximetriștilor din municipiul Constanța. Pe de o parte, pentru că le sunt furați clienții de transportul alternativ, de ride-sharing. Pe de altă parte, pentru că regulile pe care intenționează să le impună autoritățile publice locale, prin Regulamentul pentru funcționarea serviciului de taxi, sunt aspre și nerealiste, după cum acuză ei. Iar toate acestea, pe fundalul reducerii semnificative a numărului de locuri din stațiile de taxiuri din oraș.

Problemele apărute în stațiile de taxi nu sunt de ieri de astăzi semnalate de taximetriști. Doar că în timp s-au agravat. „Sunt numeroase stații de taxi unde pe tăblițele este scris un număr de locuri, iar marcajul de pe carosabil corespunde unui alt număr de locuri, mult mai mic”, a arătat Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România. Iar exemple sunt numeroase, după cum ne-au transmis mai mulți taximetriști din oraș.



Reclamații de la taximetriști privind stațiile de taxi


„În stația de la Institutul de Marină pe plăcuță se indică 10 locuri, dar în realitate încap 5. La Gară încap doar 12 mașini, din 20 de locuri, cum scrie pe plăcuță. La Tomis Mall este o situație similară, la Poarta 2 la fel”, ne-a declarat un taximetrist. „Probleme sunt și în Tomis III, la piață. Au fost 20 de locuri, a fost resistematizată zona, a fost redus numărul de taximetre la 10, acum au mai rămas șase”, a mai adăugat Lică Neagu.


În plus, multe stații de taxi din municipiul Constanța au fost desființate în ultimii ani: din zona City Park Mall, unde în urmă cu zece ani erau trei stații taxi, în prezent nu mai este niciuna, la Lupoaica la fel, la Poarta 1 numărul a fost redus drastic.

„Numărul de taxiuri este același, dar numărul locurilor din stațiile de taxi a fost redus dramatic, prin schimbarea marcajului de pe carosabil. Iar polițiștii locali când vin se uită dacă se depășește marcajul și sunt amendate două – trei mașini, pe care le consideră în plus”, au mai subliniat taximetriștii. „Altă zonă cu probleme este la Dacia, unde stația de taxi se suprapune cu parcarea și apar discuții cu restul șoferilor”, a mai arătat un alt taximetrist. Prin urmare, taximetriștii au transmis Primăriei Constanța un tabel cu stațiile de taxi, în speranța soluționării problemelor.

Această problemă mai fusese semnalată celor de la Primăria Constanța, în cadrul discuțiilor pe marginea Regulamentului pentru funcționarea serviciului de taxi. Discuții au tot avut loc în primele luni ale lui 2021, ultima dezbatere publică având loc la jumătatea lunii aprilie. La vremea respectivă, reprezentanții administrației publice locale au dat asigurări că aspectele semnalate vor fi analizate, alături de reprezentanții Confort Urban și cu reprezentanții dispeceratelor de taxi, astfel încât să fie luate măsuri pentru reglementarea situației. Cu toate acestea, acuză voci din rândul taximetriștilor, a trecut o lună de la ultima întrunire, iar în acest timp nu numai că nu s-a modificat nimic, ba în plus polițiștii locali ar fi întețit acțiunile. „Ei ne amendează că nu respectăm marcajul de pe carosabil, ba în ultima perioadă și-au întețit controalele. Cu toate că au fost date asigurări că se caută soluții”, au mai semnalat taximetriștii.

Se impune menționat că, în continuare, taximetriștii nu exclud posibilitatea să iasă în stradă, într-un amplu protest, pe fondul nemulțumirilor cauzate de Regulamentul privind funcționarea serviciului de taxi, dar și a problemelor semnalate în legătură cu situația stațiilor de taxi și a reducerii numărului de licențe de taxi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde