Aparate neidentificate deasupra României: "Ultimul caz s-a înregistrat ieri noapte"

115
Aparate neidentificate deasupra României:

Articole recomandate

Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, spune că există aparate neidentificate care trec peste România fără aprobare de survol. "Ultimul caz s-a înregistrat ieri noapte", spune Dușa.




Ministrul Apărării spune că este necesară achiziționarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat de aparate de zbor "care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol", ultima intervenție fiind în noaptea de luni spre marți.


"Să știți că este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol și în acel moment suntem nevoiți să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spațiul de survol al țării", a declarat, miercuri, la Pitești, ministrul Apărării, Mircea Dușa, citat de MEDIAFAX.


Potrivit sursei citate, aceste lucruri de întâmplă "destul de des" și se folosesc, în momentul de față, de MIG-urile din dotare, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4032 secunde