Anunţ important de la administraţia locală referitor la schimbarea cărţilor de identitate

1769
Anunţ important de la administraţia locală referitor la schimbarea cărţilor de identitate - listadeasteptare-1617301242.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii care trebuie să îşi preschimbe actele de identitate trebuie să ştie că au de aşteptat cel puţin două luni. Reprezentanţii Primăriei Constanţa anunță că sunt unele întârzieri la Serviciul de Evidenţă Persoane.

„Cererile depuse pentru preschimbarea actelor de identitate după data de 9 februarie ar putea fi rezolvate de la jumătatea lunii aprilie, cu mențiunea că imediat ce vom avea date noi despre această situație vom reveni pentru informarea cetățenilor. Această situație este cauzată de unele probleme tehnice pe care le întâmpină Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, independente de Primăria Constanța. Întârzierile sunt provocate de lipsa materialelor necesare pentru producerea, respectiv eliberarea cărților de identitate. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar noile utilajele nu sunt compatibile cu dispozitivele existente”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Halciuc.

Astfel, în această perioadă, Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța poate doar înregistra cererile de preschimbare a documentelor de identitate, fără a putea elibera cărți de identitate. Totuşi, nu vă panicaţi: documentele expirate rămân valabile încă trei luni după încheierea stării de alertă. „Reamintim faptul că Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toată perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia. Facem precizarea că în categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră și documentele de identitate, astfel că documentele de identitate expirate după data de 1 martie 2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta”, mai spune reprezentantul Primăriei Constanţa.

Pentru orice informație și pentru evitarea deplasărilor, puteţi folosi datele de contact ale Serviciului Evidență Persoane, la număr de telefon 0241/661.510 sau la adresa de mail [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4203 secunde