Antonel Tănase alături de tinerii din România

161
Antonel Tănase alături de tinerii din România - antoneltanaseonline-1606239858.jpg

Articole de la același autor

Implicarea tinerilor în viaţa socială, economică şi politică este esenţială pentru dezvoltarea României, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.
„Tinerii trebuie să fie sprijiniţi şi încurajaţi să se implice, să lupte pentru drepturile lor şi să fie cei care determină schimbarea în societate. Implicarea lor în viaţa socială, economică şi politică este esenţială pentru dezvoltarea României. Societatea poate progresa doar dacă vedem educaţia ca un proces continuu, pentru toţi oamenii, dar în mod special pentru generaţiile tinere. Însă, pentru ca acest obiectiv să fie atins, trebuie să implicăm tinerii în dezvoltarea politicilor pentru tineret şi educaţie”, a afirmat Antonel Tănase, marţi, la Consiliul Naţional pentru Tineret.


El a precizat că aceste principii au stat la baza înfiinţării de către Guvernul actual a Consiliului Naţional pentru Tineret.
„La momentul preluării guvernării, Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret funcţiona fără regulament de organizare, fără un cadrul oficial sau o structură reprezentativă la nivelul zonei de tineret, ultima convocare a acestuia fiind în 2018. În consecinţă, tinerii, prin organizaţiile neguvernamentale de tineret, nu mai erau implicaţi în procesul de elaborare sau implementare a politicilor publice de tineret. A fost înfiinţat, astfel, Consiliului Naţional pentru Tineret, o structură consultativă modernă şi eficientă, bazată pe expertiza şi relevanţa actorilor din societatea civilă. Consiliul are în componenţă 50 de delegaţi reprezentând structuri de tineri activi, grupaţi în 10 domenii de interes pentru populaţia între 14-35 ani, cum sunt: cultură şi recreere, sănătate pentru populaţia tânără, protecţia mediului, servicii sociale pentru tineri, politici de tineret, cooperare europeană şi internaţională, dezvoltare şi infrastructură pentru tineri sau dezvoltare antreprenorială şi de afaceri”, a declarat Antonel Tănase.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7993 secunde