ANI încă mai lucrează la… Mazăre și Constantinescu

838
1
ANI încă mai lucrează la… Mazăre și Constantinescu - ani-1345664507.jpg

Articole de la același autor

Cuget Liber a solicitat Agenției Naționale de Integritate situația actuală a sesizărilor depuse de fostul prefect Claudiu Palaz împotriva primarului Constanței, Radu Mazăre, precum și a liderului Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu.


Întrebările au vizat adresa nr. 123975/30.11.2011 înregistrată cu nr. 13883/05.12.2011 prin care, la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, fostul prefect al județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz a trimis o listă cu toți primarii con-stănțeni care fac parte din Adunarea Generală a Asociaților din cadrul RAJA. Având în vedere faptul că recent, șase primari din Constanța au fost declarați in-compatibili pentru că fac parte din AGA a RAJA, ne-am dorit să știm ce s-a întâmplat cu celelalte persoane menționate pe lista comunicată de Prefectura Con-stanța, aflate în aceeași situație. Menționăm că, potrivit fostului prefect, printre acestea se nu-mără și primarul Constanței. De asemenea, am solicitat infor- mații privind alte două sesizări depuse de Palaz în februarie 2012, prin care acesta semnala o serie de nereguli în declarațiile de avere ale președintelui CJC și edilului Constanței.

Răspunsul ANI


Cu privire la solicitarea noastră, directorul general la Inspecția de Integritate, Elena Galan a precizat: "La data de 03.07.2012, la fina-lizarea activității de evaluarea, Agenția Națională de Integritate a emis un comunicat de presă potrivit căruia 6 (șase) primari din județul Constanța au acționat cu încălcarea regimului juridic al incompatibilității, prevăzut de dispozițiile art. 87 alin (1) lit. f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demni-tății publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției". 


În ceea ce-i privește pe cei doi lideri PSD Constanța, ANI ne-a comunicat scurt că datele solicitate de noi "nu sunt informații publice, stadiul evaluării precum și soluția dispusă urmând a fi comunicate, în mod exclusiv, persoanei evaluate, precum și petentului", în situația amintită, lui Claudiu Palaz.


Întrebat dacă a primit vreun răspuns până în prezent cu privire la stadiul acestor sesizări, Palaz a replicat: "Nu am primit niciun răspuns. Au trecut câteva luni bune. În mod normal ar fi trebui să primesc ceva până acum. Vreau să cred că ANI nu a avut timp de sesizările mele și că nu există un alt motiv pentru care acestea nu au fost soluționate până în prezent. De fapt, mai bine zis, sper că nu au alt motiv". 


Comentează știrea

eu
23 august 2012
PALAZ MAFIOTUL

E BARA BARA CU MAFIA USL IN CONSTANTA... UUUUAAA

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3448 secunde