ANI a câștigat în instanță: contractele încheiate de primarul Visel Iusein cu Primăria Dobromir, anulate!

574
ANI a câștigat în instanță: contractele încheiate de primarul Visel Iusein cu Primăria Dobromir, anulate! - aniprimardobromir-1611079840.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Curții de Apel Constanța au dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate în dosarul în care a solicitat anularea unor contracte de arendare și închiriere încheiate între Primăria Dobromir, de o parte, și primarul Visel Iusein și tatăl acestuia, Salim Iusein, de cealaltă parte.



În 2014, Agenția Națională de Integritate semnala existenţa unui conflict de interese la Dobromir. Potrivit reprezentanților instituției, primarul Visel Iusein s-a aflat în conflict de interese în perioada februarie 2009 – iunie 2012, urmare a arendării unor terenuri. „În calitate de primar, a propus și prezentat expunerile de motive privind arendarea unor suprafețe de pășune, situate pe raza comunei Dobromir; a propus și prezentat proiectul de hotărâre privind arestarea de către tatăl său a unei suprafețe de pășune de 63,99 ha din perimetrul Comunei Dobromir; a semnat un contract prin care a fost arendată de tatăl său suprafața de 63,99 ha din pășunea Comunei Dobromir, pe o durată de 5 ani, prețul arendei fiind stabilit la 50 Lei/ha/an; a semnat un contract de închiriere prin care a închiriat personal un spațiu comercial în suprafață de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 80 Lei/an/mp, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul comercial închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. VISEL SALIM S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator); a semnat un contract de închiriere prin care tatăl său, a închiriat un spațiu în suprafață de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 5 Lei/lună/mp, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. AGRICOL IUSEIN S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în decizia ANI.

Dosarul a ajuns în atenția judecătorilor, iar luni, 18 ianuarie, Curtea de Apel Constanța „constată nulitatea absolută a contractului de închiriere nr 16/6.01.2010, încheiat între Primăria Dobromir, prin primar Iusein Visel, în calitate de proprietar și Iusein Visel – în calitate de chiriaș și a contractului 547/17.02.2009, încheiat între Primăria Dobromir, prin primar Iusein Visel – în calitate de proprietar și SC Agricol Iusein SRL, în calitate de chiriaș”. Decizia este definitivă.

Menționăm că Visel Iusein a obținut, în urma alegerilor din toamna lui 2020, un nou mandat în fruntea administrației locale Dobromir. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6573 secunde