Ambasadorul SUA la Bucureşti a vorbit despre echipamentele militare din baza de la Mihail Kogălniceanu

183
Ambasadorul SUA la Bucureşti a vorbit despre echipamentele militare din baza de la Mihail Kogălniceanu - ambasadorsuaonline-1605799290.jpg

Articole de la același autor



Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a apreciat joi, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-şi consolida capacitatea de apărare prin achiziţionarea tehnicii moderne pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de aliaţi şi pentru asigurarea suveranităţii naţionale şi securităţii pe flancul de est al NATO.


„În doar câteva luni, România va recepţiona propriile sisteme de apărare cu rachete HIMARS şi va deveni primul stat aliat din NATO care şi va desfăşura în teritoriu aceste echipamente testate în teatrele de operaţiuni şi garantate de succesele avute în acţiunile purtate. Astfel, prin încorporarea sistemului HIMARS în strategia de apărare, România îşi va consolida poziţia de garant al securităţii Europei, pe frontiera de est şi în bazinul Mării Negre”, a declarat ambasadorul american.


Adrian Zuckerman a menţionat şi faptul că noua achiziţie a sistemelor defensive antiaeriene HIMARS completeză programele de înzestrare şi modernizare ale Armatei României, contribuind totodată şi la relansarea industriei naţionale de apărare.
„Sistemul HINMAR este un element adecvat în strategia de modernizarea structurilor de apărare, alături de planurile de înzestrare pentru forţele terestre, aeriene şi navale, precum achiziţia avioanelor F16, de rachetele Patriot, a capacităţilor de apărare antisubmarin, sau de colaborarea cu personalul militar american. SUA recunosc rolul României ca aliat de bază în zona Mării Negre şi pe flancul de est al Europei şi faptul că va continua să-şi dezvolte capacitatea de apărare în ritm susţinut, a teritoriului naţional şi a regiunii Mării Negre. Aşa după cum se ştie, ţările noastre au semnat recent un plan pe 10 ani pentru colaborare pe baza căruia va continua să fie asigurat necesarul resurselor militare şi al pregătirii pentru apărare. Azi suntem, de asemenea, martorii renaşterii sectorului de apărare al industriei şi economiei româneşti, pentru că o Românie puternică înseamnă o Europă puternică”, a mai afirmat ambasadorul Zuckerman.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1052 secunde