Ambasadorul palestinian, după declarația lui Dăncilă: Statele arabe nu mai susțin candidatura României în Consiliul de Securitate ONU

Luni, 25 Martie 2019, 15:19
251
Ambasadorul Autorității Palestiniene la București, Fuad Kokaly, a declarat luni că declarația premierului Viorica Dăncilă despre relocarea ambasadei la Ierusalim "va distruge speranțele" ca România să fie votată de statele arabe în Consilul de Securitate al ONU.


"Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba și de toți arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum știți, susținem România pentru că țara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susținem pentru a obține un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranța ca România să devină membră a Consiliului de Securitate", a declarat Fuad Kokaly la Realitatea TV.

"Am fost surprinsi de declaratia premierului Dancila facută la intalnirea din SUA potrivit careia intentioneaza sa mute ambasada la Ierusalim. În primul rând, acest lucru nu reprezintă poziția României și, de asemenea, contravine normelor internaționale și dreptului internațional. E o problemă sensibila pentru arabi, musulmani și creștini", a mai spus ambasadorul Palestinei la București.

Administrația Prezidențială a anunțat, luni, anularea de către partea iordaniană a vizitei regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în România. Anularea vizitei delegației din Iordania vine în urma declarațiilor făcute duminică de premierul Viorica Dăncilă privind intenția Guvernului de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Regele Iordaniei l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis.


Pagina a fost generata in 0.2833 secunde