"Am solicitat sprijin privind absorbția fondurilor europene"

117

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că i-a cerut acestuia sprijinul, care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbție a fondurilor europene.


"Am avut ocazia să discutăm despre fondurile europene, și am solicitat sprijinul domnului președinte, sprijin care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbție, să implementeze proiectele pe care le propune", a spus Iohannis. "Sunt optimist și în această privință", a adăugat președintele, citat de Mediafax.


El a precizat că a mai discutat cu președintele Comisiei Europene și despre cel mai recent pact încheiat în România, privind cheltuielile pentru Apărare.


"L-am informat pe domnul președintele că există această înțelegere și a fost apreciat acest lucru", a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a mai declarat că o temă foarte importantă pentru noi, dacă vrem să fim membri în nucleul Uniunii Europene, este aderarea la zona euro, "un deziderat al României și al românilor".


Despre acest subiect, președintele Iohannis a spus: "Fără să intrăm în prea multe detalii, la o primă discuție, am căzut de acord că acesta este un lucru foarte bun, de dorit".


"Împreună, vom lucra la această speță", a completat Klaus Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Politică-Administrație : Zi decisivă pentru Klaus Iohannis
Pagina a fost generata in 0.3442 secunde