Președintele Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles:

"Am obținut pentru România aproape 80 miliarde de euro pentru proiectele europene"

197

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcția de spitale, școli, modernizarea marilor sisteme publice, precum și reconstrucția economică.

"După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă - 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Șeful statului a adăugat că, pentru punerea în practică a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 - 2027, Guvernul Orban lucrează de la începutul anului.

"În cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică", a explicat Iohannis.

Președintele a descris finanțarea obținută de România drept "un rezultat frumos".

"Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României", a punctat Iohannis, citat de Agerpres.

XXX

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretele privind promulgarea legilor prin care Mihai Viteazul, respectiv Horea, Cloșca și Crișan sunt declarați martiri și eroi ai națiunii române.

 Ceremoniile anuale vor avea loc în datele de 27 mai, respectiv 2 noiembrie, și pot fi marcate de autoritățile centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7823 secunde