Ludovic Orban:

"Am găsit Fondul de rezervă la dispoziția premierului complet epuizat!"

247
Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că, la preluarea funcției, a găsit Fondul de rezervă al Guvernului la dispoziția prim-ministrului "epuizat", adăugând că nu a găsit "nicio noimă" în alocările făcute de fostul Executiv în ultima perioadă de mandat. 


Ludovic Orban s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România. 


"Eu am găsit Fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziția premierului epuizat complet. În momentul în care am intrat în funcție, nu am mai găsit niciun leu. Sunt de acord cu ce spuneți dumneavoastră, că nu am găsit nicio noimă în aceste alocări, asta este adevărat. Vă mărturisesc că inclusiv împărțirea sumei alocate suplimentar de 1,4 miliarde de lei după rectificarea din august, iar nu am înțeles logica alocărilor sumelor respective", a afirmat Orban, citat de Agerpres. 


Președintele AMR, Robert Negoiță, afirmase anterior că "banii, mai ales din Fondul de rezervă la dispoziția primului-ministru, au fost împărțiți discreționar". 


"S-au dat niște sume, fără niciun fel de criterii, adică într-un mod discreționar. Au fost dezavantajate multe unități administrative în sensul că au primit nimic, ceea ce considerăm că este profund în neregulă. Nevoile sunt mari, mai ales că suntem în prag de iarnă, pe zona de termie, mai ales, multe unități au de suferit și riscăm blocaje în zone chiar de orașe mari și care, aparent, nu ar trebui să aibă probleme, pentru că sunt orașe cu potențial, dar, din cauza amputării drastice a bugetelor locale, au început, din localități care se descurcau și mergeau pe picioarele proprii, să aibă probleme grave nu doar pe partea de investiții, dar pe partea de funcționalitate chiar", a spus el. 


Negoiță a afirmat, totodată, că înțelege că Fondul de rezervă este gol, dar așteaptă soluții din partea Guvernului. 
"Am înțeles că este gol bugetul pe această zonă, în Fondul de rezervă, dar sperăm ca dumneavoastră să îndreptați lucrurile rele care s-au întâmplat și acolo unde s-a primit zero și erau nevoi să se găsească o soluție. Și, mai mult decât atât, dacă se împart banii, să știm criteriile", a transmis el. 


Premierul i-a răspuns că abordarea principială este ca alocarea sumelor să se facă transparent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Simptomele crizei bugetare
Pagina a fost generata in 0.5513 secunde