Nicușor Constantinescu:

"Am certitudinea că va exista Regiunea Dobrogea"

2807
18

Articole de la același autor

Există voci care susțin, din ce în ce mai des, că județul Constanța este sortit să facă parte din Regiunea Sud-Est. Potrivit acelorași zvonuri, capitala ar urma să fie la Galați.

Întrebat despre acest subiect, ieri, la finalul ședinței Consiliului Județean Constanța, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a dezmințit aceste informații. Mai mult, el a dat asigurări că un asemenea lucru nu se va întâmpla, singura regiune din care va face parte Constanța fiind Regiunea Dobrogea care va cuprinde județele Constanța și Tulcea.

"Nu există Regiunea Sud-Est, așa că nici județul Constanța nu face parte din ea. Sunt doar zvonuri. Noi am inițiat toate demersurile pentru a lua naștere Regiunea Dobrogea. Am primit asigurări din partea vicepremierului Liviu Dragnea că va exista Regiunea Dobrogea. Mai mult, toți reprezentanții minorităților din Dobrogea au făcut diligențele necesare pentru înființarea Regiunii Dobrogea. Am certitudinea că va exista Regiunea Dobrogea", a declarat Nicușor Constantinescu.

El a mai spus că nimeni de la București nu va stabili regiunea după cum vrea, ci singura modalitate dacă nu ar exista înțelegere constă în organizarea unui referendum la care cetățenii din Constanța și Tulcea să spună din ce regiune vor să facă parte.

Luna trecută, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) au organizat o dezbatere publică privind procesul de regionalizare-descentralizare.

Evenimentul a avut loc la Pavilionul Expozițional din Constanța și s-a bucurat de prezența a numeroase persoane interesate din ce regiune va face parte județul Constanța, precum și care vor fi județele cu care "ne vom înfrăți".

Dezbaterea a fost prezidată de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, împreună cu oficialii locali. Alături de acesta au fost prezenți și Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța dar și edilul Radu Mazăre, precum și alți primari din Constanța și Tulcea.

În cadrul dezbaterii, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a spus că nu a fost luată o decizie finală privind formarea Regiunii Sud-Est sau a Regiunii Dobrogea din care ar trebui să facă parte și județul Constanța.

"Dacă desenăm Regiunea Dobrogea există argumente să nu o condamnăm. Există o varietate de resurse, există mai multe forme de relief, există multiculturalitate și interacțiune socială în Dobrogea. Există Marea Neagră și un potențial de dezvoltare a Portului Constanța. Mai există un program serios pentru Delta Dunării. Însă încă nu am luat o decizie privind formarea Regiunii Dobrogea", a mai spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Totodată, Liviu Dragnea a precizat că este susținător al Regiunii Dobrogea.

Prezent la dezbaterea publică privind regionalizarea, primarul Radu Mazăre a precizat că i se pare normală regiunea Dobrogea.

"Am discutat și cu colegii de la Tulcea, și cu Liviu Dragnea. Mi se pare normală Regiunea Dobrogea. Esența regionalizării o reprezintă accesul la resurse care acum sunt la București, unde se iau decizii. Părerea mea este că se iau decizii anapoda și strâmbe", a spus edilul Radu Mazăre.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a spus că nu își permite să ignore viața constănțenilor. Acesta a adus în discuție potențialul economic al Dobrogei, locurile de muncă.

"Trebuie să facem o strategie pe termen mediu și lung pentru Dobrogea. Să facem porturi, să construim un spital regional, să avem drumuri regionale. Regionalizarea înseamnă să avem infrastructură pe toate direcțiile. Francezii spuneau cu date statistice cum au evaluat toate localitățile după descentralizare. Noi vorbim de o intenție. Noi dorim să facem același lucru. Această decizie istorică ne privește pe toți. Nu este vorba de un interes personal, ci al dobrogenilor, al românilor", a spus Constantinescu.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gavroche
18 iulie 2013
ei...

asa patrihoti... mai rar!

Justitia,a treia putere in stat
18 iulie 2013
Boicotati referendumul baronilor locali !

Constanta in Europa,oligarhii la puscarie.Vrem reformarea clasei politice,depolitizarea institutiilor statului,transparenta politica,opozitie puternica,refacerea opozitiei.Jos Constitutia oligarhilor ! Primarii la scoala,Stiinta putere in stat.Preotii cu spatele la politica,Arhiepiscopul Tomisului cu fata la Dumnezeu.Constantinescu si Mazare la muzeu. Reforma Legii electorale. Nemuritorii in dictionar,romanii in tara lor.Meritocratie "DA,aristocratie "NU". Rasturnati piramida falselor valori ! Jos neocomunismul !

gicu
18 iulie 2013
No. 2

nu ti-e dor de oancea, umflatule? hai ca te asteapta..

Stefan
18 iulie 2013
Regionalizare !!!

Parca acest individ a initiat un referendum impotriva regionalizarii !!?? Era initiata de altii , acum ca e initiata de ei e buna!! Nu ne mai ducem la Tulcea pentru buletin, la Braila pentru procese, etc. (asta o spuneau Constantinescu, Hasoti si altii) !!?? Cita nesimtire la acesti indivizi!! Cum aduc lumea la referendum sa le spuna ca acum este necesara regionalizarea !!?? Ce tupeu !!!

un constantean
22 iulie 2013
sectia 5 militie

Atata timp cat militia constanta este mana an mana cu MAFIA si infractorii,costanteni nu vor mai vota MAFIA.An km 4-5 bar SAFARI se face contrabanda cu tigari cu sprijinul angajatilor SECTIEI 5.Asta de ani de ZILE.

sori
23 iulie 2013
godinac

cum zici nicusoare,ca cei de la bucale nu au dreptul sa hotarasca,pai sa-i spui lui ponta.dracu te ...nu cunosti relatia ta cu el.?pleaca la ploiesti unde te asteapta oancea.

dobrogean
25 iulie 2013
regionalizare

Nicusor inca doarme si viseaza DOBROGEA ! Sa nu-l treziti.

Baspunar
1 septembrie 2013
De la"mai, animalule" la "'mai, magarule"!

Radu Mazăre a fost "total împotriva" ca Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP) sa fie la Constanta! Vor numai Regiunea Autonomă Radu Mazăre si Nicușor Constantinescu. Președintele CJ Constanța interzice de trei ani Curții de Conturi să-l controleze!!! Acum inteleg de ce! Totusi Radu Mazare stie ca d-l Crin Antonescu nu este ministrul finantelor publice iar guvernul este condus de un P.S.D. in frunte cu Ponta care fac politici publice. Dar Radu Mazare a reusit tranzitia de la "mai, animalule" la "'mai, magarule"!

chaussure louboutin femme pas cher
23 noiembrie 2013
chaussure louboutin femme pas cher

J'ai été surpris quand j'ai découvert que l'intérieur est entierement doublé en peau de mouton! Je pensais que c'était juste un peu de garniture sur le dessus. La qualité en peau de mouton est doux et agréable, mais je ne pense que l'espece la plus supérieure. J'aime aussi cette nouvelle couleur africaine qui est la premiere fois que CL a produit. Ma seule critique contre ceux-ci est que le terrain est un peu plus forte que ce que je préférerais. Je pense que si elles ont été effectuées dans 120 hauteur, puis ils etre parfait. Apres une heure de les porter, mes mollets commencent a faire mal parce que je sens que je debout toujours sur mes pointe des pieds. C'était bizarre en ce sens qu'ils ont fait appel a moi, mais il manquait quelque chose que je regrette, ces jours-ci me semble etre tres pointilleux sur mes achats lol. J'aime la couleur et j'adore cuir verni CL, mais le talon regardé le match avec les cristaux a la fin qui donne l'illusion d'un talon stumpier courte. J'ai aussi eu un probleme avec le robinet de talon clair qui est plus difficile a remplacer. Au moins, ils vous donnent un de rechange de la bonne taille, contrairement a mes CL Bambous qui ont eu un véritable échec! Quoi qu'il en soit, j'ai pu accrocher ces rabais de 50% a partir de NAP, sinon il n'y aucun moyen que je payer le plein prix pour eux. chaussure louboutin femme pas cher http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=chaussure louboutin femme pas cher

chaussures louboutin homme
23 noiembrie 2013
chaussures louboutin homme

De pouvez-vous acheter des chaussures Christian Louboutin en ligne le mot abonnement, il est entendu déja que ces sites ont besoin d'un peu de quantité de charges si l'on veut avoir acces a travers eux. chaussures louboutin homme http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=chaussures louboutin homme

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde