Alunecări de teren la Cumpăna. Mai multe case riscă să ajungă în Canalul Dunăre Marea Neagră

954

Articole de la același autor

O parte din malurile Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona localității Cumpăna, se surpă. Alunecările de teren pun în pericol casele din zonă, iar autoritățile locale deja au închis circulația pe strada vecină canalului.


Pe taluz sunt în derulare mai multe lucrări de consolidare, efectuate de administratorul malurilor, Campania Canalelor Navigabile SA, printr-o firmă de construcții. Deocamdată, se drenează apa, apoi se vor lua măsuri pentru stabilizarea terenului. Fenomenul de alunecare a apărut anul trecut, însă, în ultimele zile pare să se fi intensificat.


"În urma alunecărilor de teren survenite pe malul stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră, suntem nevoiți să interzicem circulația rutieră de orice fel pe strada Dunării, pe tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului și strada Ștefan Cel Mare. Vă rugăm să nu circulați pe această porțiune de drum, acolo unde au apărut fisuri ce pot pune în pericol siguranța rutieră si a cetățenilor", este anunțul făcut de autoritățile din localitatea Cumpăna.


Potrivit primarului Mariana Gâju, încă de la prima alunecare de teren Primăria comunei Cumpăna a înaintat mai multe adrese însoțite de către materiale foto care ilustrau situatia din teren, atât către Administrația Canalelor Navigabile cât și către Ministerul Transporturilor. 


"Din păcate, autoritățile locale nu pot interveni mai mult de atât. Și asta pentru că nici taluzul și nici drumul de acces nu le aparțin. Sunt deținute de către Administrația Canalelor Navigabile Constanța", a declarat edilul.
Reprezentanții Companiei Canalelor Navigabile SA au confirmat că terenul unde s-a surpat malul este în administrația lor și că în zonă se efectuează lucrări de stabilizare a malurilor. 


"În data de 1 mai 2019, o alunecare minoră existentă pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră cuprinsă între km 56+935 și km 56+164, din zona Cumpăna, s-a extins până la limita terenului administrat de Campania Canalelor Navigabile SA și s-a apropiat de case la circa șapte metri. Alunecarea de teren este situată în amplasamentul contractului lucrări «Finalizare lucrări de protecție și consolidări maluri sector Cumpăna - Agigea», între km 53 și 61, malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, executând SC ABC Val SRL. Pentru stoparea fenomenului de alunecare, în prezent, se lucrează la drenarea apei care se acumulează pe suprafața malului alunecat, prin executarea de șanțuri cu utilaje de construcții", precizează reprezentanții Companiei Canalelor Navigabile SA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4181 secunde