Campania "Cuget Liber" - "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Alo, Primăria Constanța? Maidanezii agresivi ne fac viața un calvar!

1954

Articole de la același autor

Binecunoscută de mulți dintre constănțeni, problema câinilor comunitari care stăpânesc cartiere întregi pare să fie ignorată de autorități. Oamenii se plâng că, deși au făcut sesizări și au reclamat prezența animalelor, nu au primit nici răspuns și nici nu au văzut să se ia măsuri în zonele respective.

În continuarea campaniei declanșate de "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?", vă prezentăm, astăzi, vocile mai multor constănțeni nemulțumiți că autoritățile locale par să fie surde la semnalele primite de la cetățeni. Un grup de locuitori ai cartierelor Km 4 – 5 și Km 5 ne-a trimis o scrisoare pe adresa redacției în care au povestit ce necazuri au din cauza câinilor fără stăpân care stau în zonă. Iar un cititor ne-a scris pe poșta electronică despre o sesizare făcută Primăriei Constanța, la care nu a primit încă niciun răspuns.

"În luna iulie, noi, cetățenii din Km 4 – 5 și Km 5 am adresat o petiție primarului Decebal Făgădău și consilierilor și am cerut să ia măsuri radicale cu acești câini ai străzii. În aceste cartiere, zi și noapte, acești câini ies în haite din unitatea militară aflată în mijloc, după mâncare, la punctele de colectare de deșeurilor menajere. Dacă sunt alungați, sunt foarte foarte agresivi, sar asupra oamenilor. Îi vedem zilnic, câte cinci - șase câini. Ia fiecare în gură sacoșele cu gunoaie și pleacă cu ele pe stradă, pe trotuare. Acești câini care fac mizerie trebuie stârpiți, adunați și puși la locul lor. Le străzi și în jurul blocurilor, pe alei și pe trotuare, dăm peste excrementele câinilor. Vrem ca primăria să ia măsuri urgente pentru a aduna acești câini vagabonzi și răi", ne-au relatat mai mulți locatari din cartierele Km 4 – 5 și Km 5.

"Vă rugăm să luați măsuri!"

La rândul său, un constănțean din cartierul Inel II ne-a transmis pe adresa redacției inclusiv sesizarea adresată Primăriei Constanța în data de 29 iulie și pentru care, spune el, până în prezent, nu a primit niciun răspuns din partea autorităților. "Pe strada Cutezătorilor a apărut o haită de câini care noaptea se încaieră între ei sau cu alți câini din cartier, creând o zarvă de nedescris. În fiecare noapte. În timpul zilei, dorm în zona parcării din dreptul terasei restaurantului Alegria, la capătul străzii Cutezătorilor, partea dinspre strada Dezrobirii. Vă rugăm să luați măsuri pentru îndepărtarea acestora de pe străzi. Vă mulțumim anticipat", sună sesizarea transmisă de M.S.

Așteptăm răspunsuri

Ziarul "Cuget Liber" a solicitat autorităților locale informații despre situația câinilor comunitari, despre echipele care îi adună de pe străzi și activitatea Adăpostului pentru animale. În momentul în care vom primi un răspuns îl vom publica în integralitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3326 secunde