Alianța USR-PLUS solicită Comisiei Europene declanșarea unui audit pentru sistemul 112

261
Alianța USR-PLUS solicită Comisiei Europene declanșarea unui audit pentru sistemul 112 - aliantausrplus-1564779803.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarii Alianței USR-PLUS solicită Comisiei Europene declanșarea unui audit de urgență pentru sistemul 112 care să clarifice eficiența localizării apelanților aflați în primejdie.


Europarlamentarii Nicolae Ștefănuță, Vlad Botoș, Ramona Strugariu și Cristian Ghinea consideră că, după tragedia de la Caracal, este necesară o evaluare a întregului sistem care susține numărul de urgență 112, atât în România cât și în celelalte state ale Uniunii Europene.


Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției, Nicolae Ștefănuță, membru al comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European, susține că cetățeanul european trebuie să aibă garanția că el funcționează la cei mai buni parametri pe toată întinderea Uniunii Europene.


"Cerem urgentarea implementării Directivei privind localizarea celor care sună la 112 pentru a vedea cât de eficient este acest sistem și dacă procedurile sunt îndeplinite conform în toate statele membre ale UE. Numărul 112 este unul din drepturile europene ale cetățeanului", afirmă Nicolae Ștefănuță, citat în comunicat.


Europarlamentarii Alianței USR-PLUS au trimis o interpelare vicepreședintelui Comisiei Europene Maros Sefcovic, responsabil de piața unică digitală.


"Am solicitat Comisiei Europene o atenție particulară pe controlul implementării tehnologiilor de localizare a celor care sună la 112. Vrem să vedem dacă ce s-a întâmplat la Caracal este o problemă de sistem sau a apărut din cauza neglijenței și a nepăsării", declară europarlamentarul Vlad Botoș, membru al comisiei parlamentare IMCO, potrivit aceluiași comunicat.
Europarlamentarii Alianței USR-PLUS vor urgentarea implementării Directivei pe noul cod electronic european, care presupune obligația statelor de a asigura informația cea mai adecvată de localizare, incluzând informația de localizare pe baza rețelei (tehnologia avansată de localizare mobilă), care se dovedește a fi o chestiune de viață și de moarte. Ei atrag atenția că funcționarea efectivă a numărului 112 este foarte importantă pentru cetățenii din întreaga UE, iar un audit al modului în care funcționează numărul unic de urgență 112 va arăta dacă localizarea deficitară a apelanților este doar o problemă locală sau există și în alte state membre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3763 secunde