Alianța USR-PLUS propune două zile pentru alegerile locale

Marţi, 07 Iulie 2020
171
Reprezentanții Alianței USR-PLUS susțin organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile, pentru a avea un proces electoral corect și accesibil tuturor cetățenilor în condiții de siguranță sanitară."Vrem un proces electoral corect și accesibil tuturor cetățenilor în condiții de siguranță sanitară. De aceea, Alianța USR-PLUS susține organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile. Nu este doar o măsură susținută de Alianța USR-PLUS, ci și o măsură recomandată de către experții în materie de alegeri. În condițiile în care accesul în secțiile de votare se va face mai dificil, pentru că trebuie respectate măsurile de distanțare, mulți dintre cetățeni nu vor apuca să voteze", au transmis reprezentanții USR Constanța.

Ei au explicat că Legea Guvernului privind alegerile locale a intrat în dezbatere la comisiile din Parlament, iar parlamentarii USR vor depune o serie de amendamente, dintre care cel mai important vizează desfășurarea votului pe mai multe zile.

"Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidențiale, iar evaluările arată că a funcționat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de români să își poată exercita dreptul de a vota, în siguranță. De asemenea, noile autorități alese ale administrației publice locale au nevoie de cât mai multe voturi pentru legitimitate, mai ales că alegerea primarilor și a președinților de consilii județene se face într-un singur tur", a declarat senatorul Florina Presadă, de la USR.

XXX

Reamintim că, la finalul lunii iunie, premierul Ludovic Orban a anunțat că a fost adoptat un proiect de către Executiv care propune ca alegerile locale să se desfășoare pe 27 septembrie. Liderul PNL a adăugat că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 6 decembrie. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3542 secunde