Alianța USR-PLUS cere măsuri pentru studenții blocați în alte țări

242
Alianța USR-PLUS cere măsuri pentru studenții blocați în alte țări - dacianciolos-1584476298.jpg

Articole de la același autor

Delegația Alianței USR-PLUS în Parlamentul European a solicitat, ieri, într-o scrisoare transmisă Comisiei Europene, măsuri urgente pentru studenții Erasmus blocați în alte țări decât cele de origine și aflați în imposibilitatea de a se întoarce acasă.



"În acest moment, sunt peste 340.000 de studenți aflați pe tot teritoriul UE în programul Erasmus, dintre care peste 2.500 de studenți români. Deciziile fără precedent luate de guvernele statelor membre au închis universitățile și fac imposibilă întoarcerea acasă a studenților din cauza restricțiilor de mobilitate. Continuarea programelor de studiu este în acest fel sub semnul întrebării, iar finanțarea stagiilor de asemenea. Acest lucru lasă în izolare și fără finanțare cea mai mare parte a studenților aflați în programele Erasmus și Erasmus+, care se adresează profesorilor, trainerilor și tinerilor care sunt în programe de trening", arată Alianța, într-o postare pe Facebook.


Conform aceleiași surse, Uniunea Europeană trebuie să facă un plan de contingență pentru studenții care nu se pot întoarce acasă și au nevoie de finanțare pentru a supraviețui în izolare sau carantină pe perioada pandemiei Covid-19.
"Alianța USR PLUS și Renew Europe cer Comisiei Europene fonduri suplimentare pentru studenți și asigurarea, împreună cu statele membre, a unei coordonări pentru implementarea măsurilor luate. Este, de asemenea, necesar ca acești studenți să nu fie nevoiți să returneze bursele deja primite chiar dacă au fost întrerupte cursurile, iar ei trebuie să se repatrieze", a transmis și europarlamentarul Dacian Cioloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4689 secunde