Alianța România Dreaptă rămâne înregistrată pentru alegerile parlamentare

176
ARD rămâne înregistrată ca alianță electorală pentru alegerile parlamentare, după ce instanța supremă a respins, ieri, atât cererea Asociației România Dreaptă de anulare a deciziei BEC de înregistrare a alianței, cât și contestația reprezentanților PNȚCD Mihai Grigoriu și Radu Rizescu, informează Mediafax.


Biroul Electoral Central a admis, în 17 septembrie, protocolul de constituire a Alianței România Dreaptă (ARD), formată din PDL, Forța Civică și PNȚCD. 

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică) și Aurelian Pavelescu (PNȚCD) au semnat, în 16 septembrie, protocolul Alianței partidelor de dreapta, la sediul central al PDL. 

Decizia Biroului Electoral Central din 17 septembrie a fost contestată la instanța supremă de către Asociația România Dreaptă, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut anularea hotărârii BEC.

Instanța supremă a judecat, miercuri, cererea Asociației România Dreaptă, iar ieri a respins acțiunea, decizia fiind irevocabilă. 

Totodată, instanța supremă a judecat miercuri și cererea țărăniștilor Mihai Grigoriu și Radu Rizescu de anulare a deciziei BEC din 17 septembrie, pe motiv că Aurelian Pavelescu, semnatar al protocolului ARD din partea PNȚCD, nu este președinte al formațiunii. 

Instanța supremă a respins, ieri, cererea formulată de Grigoriu și Rizescu, decizia fiind irevocabilă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde