Alexandru Rafila: Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată

357
Alexandru Rafila: Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată - alexandrurafilapsd2scaled-1619606330.jpg
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri c─â nu trebuie politizat─â campania de vaccinare anti-COVID ┼či a propus formarea unei coali┼úii pentru relansarea Rom├óniei, format─â din autorit─â┼úi locale, reprezentan┼úi ai asocia┼úiilor profesionale ┼či ai asocia┼úiilor patronale.


"Vaccinarea trebuie s─â fie un obiectiv na┼úional, s─â nu fie politizat─â de niciun fel, s─â ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, ├«nc├ót s─â adere la aceast─â campanie de vaccinare. (...) PSD propune o coali┼úie pentru relansarea Rom├óniei, m─â refer la o coali┼úie la care s─â adere reprezentan┼úi ai diferitelor tipuri de autorit─â┼úi locale, ├«ncep├ónd cu comune, ora┼če, consilii jude┼úene, parlamentari, reprezentan┼úi ai asocia┼úiilor profesionale ┼či ai asocia┼úiilor patronale, pentru c─â interesul este comun. Politizarea este gre┼čit─â. Am auzit - trebuie un apel pentru primarii PNL, de exemplu - mi se pare nefiresc, pentru c─â oamenii din toat─â ┼úara, indiferent de culoarea politic─â a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie s─â beneficieze de vaccinare ┼či cred c─â o astfel de coali┼úie ar putea s─â fie mai cuprinz─âtoare, mai credibil─â pentru popula┼úie", a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că toată lumea încearcă să revină la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie.


"Ne dorim cu to┼úi s─â putem s─â c─âl─âtorim, s─â putem s─â acces─âm serviciile de s─ân─âtate, persoanele v├órstnice cu boli cronice au nevoie de serviciile de s─ân─âtate, pentru c─â timp de un an accesul a fost foarte limitat. Lucrul ─âsta s-a ┼či observat ├«n momentul ├«n care la final anului trecut am avut cea mai amare rat─â de mortalitate de dup─â cel de-al Doilea R─âzboi Mondial. Evident, copiii trebuie s─â ├«nve┼úe, trebuie s─â socializeze, trebuie s─â se dezvolte normal ┼či cred c─â sunt suficiente argumente ├«nc├ót s─â existe un efort na┼úional pentru atingerea acestui obiectiv. Eu, ca om de s─ân─âtate, acum ┼či ca reprezentant al PSD, militez pentru un principiu - s─â nu politiz─âm campania de vaccinare, s─â nu politiz─âm pandemia, pentru c─â lucrul acesta va afecta ├«ncrederea oamenilor ├«n autorit─â┼úi. Lucrul ─âsta s-a ┼či ├«nt├ómplat, din nefericire, ├«n perioada anterioar─â", a sus┼úinut Rafila.


Acesta le-a sugerat autorit─â┼úilor s─â adapteze campania de vaccinare momentului actual, c├ónd, ├«n mod evident, num─ârul celor interesa┼úi scade rapid, num─ârul vaccinurilor disponibile este tot mai mare ┼či centrele de vaccinare trebuie s─â fie la ├«ndem├óna popula┼úiei.


"├Än mediul rural, absolut obligatoriu trebuie g─âsit─â o solu┼úie de colaborare cu autorit─â┼úile locale. (...) Evident utilizarea unor lideri de opinie, a unor arti┼čti, dac─â vre┼úi, pentru promovarea campaniei de vaccinare este o ini┼úiativ─â util─â, dar exist─â trei condi┼úii care trebuie respectate: prima este ca aceia care fac acest lucru s─â ├«n┼úeleag─â exact de ce ├«l fac, trebuie s─â aib─â bun─â credin┼ú─â ┼či trebuie s─â existe o coordonare a acestei comunic─âri ┼či a inform─ârii popula┼úiei", a subliniat Alexandru Rafila.


Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2188 secunde